Bransch:

Hotell/Restaurang/Turism

Region:

Södra Norrland

Omsättning:

11-15 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Inarbetad restaurang i Örnsköldsvik verksam under Pinchos varumärke.

Företagsförmedlingen har uppdraget att förmedla en väletablerad och populär restaurang i centrala Örnsköldsvik som verkar på franchisebasis för varumärket och konceptet Pinchos. Pinchos är ett innovativt restaurangkoncept där gästerna bokar bord, beställer mat och dryck och betalar i kedjans egenutvecklade mobilapp.

VERKSAMHET

PA Ö-vik AB bedriver en restaurang i centrala Örnsköldsvik på franchisebasis för varumärket och konceptet Pinchos vilket är en svensk restaurangkedja som serverar smårätter/tapas från hela världens kök.

Pinchos koncept är ett innovativt restaurangkoncept där gästerna bokar bord, beställer mat och dryck och betalar i kedjans egenutvecklade mobilapp. Alla Pinchos restauranger är inredda med extravagant dekor i färger som för tankarna till cirkusmiljö med mycket röd sammet, fransar, djurstatyer med mera.

Inom konceptet hanteras mycket digitalt vilket underlättar driften av restaurangen och medför att en ny ägare med lätthet kan sätta sig in i verksamheten utan större förkunskaper. Pinchos centralt håller även i utbildning av medarbetare, utvecklar menyerna samt framställer material för marknadsföring i olika mediakanaler.

EKONOMISK UTVECKLING

PA Ö-vik AB har precis som alla andra restaurangverksamheter påverkats av Coronapandemin. Bolaget har dock snabbt lycktas anpassa sig och ställa om verksamheten genom att förändra öppettider samt dra ner på personal under perioder av mindre aktivitet. Nedanstående siffror per 2018 omfattar 6 månader.

Nyckeltal (mkr) Prel. 2020 2019 2018
Omsättning 7,9 14,6 11,3
EBIT 1,4 0,9
Balansomslutning 2,3 3,1 3,9
Soliditet 54,4 % 41,4 % 44,6 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Restaurangen drivs under ett välkänt varumärke, Pinchos, med ett starkt och unikt koncept inom mat och dryck.
  • Pinchos har tilldelats utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” och Årets Marknadsförare 2020 vid den årliga Frannygalan,
  • PA Ö-vik AB har sedan starten långsiktigt arbetat med service och gästrelationer och har genom detta byggt upp en trygghet och känsla hos kunderna att Bolaget är en seriös aktör som är där för att stanna.

Ditt team