Såld

Bransch:

Handel

Region:

Väst

Omsättning:

170 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Global distributör av högkvalitativa entreprenadmaskiner

Global distributörer för några av de största tillverkarna i sin bransch på marknaden för entreprenadmaskiner samt eftermarknadsprodukter och reservdelar.

Verksamhet

Koncernen är en global distributör av entreprenadmaskiner från några av de största tillverkarna i sin bransch på marknaden. De entreprenadmaskiner som koncernen distribuerar har ett avvägt modellprogram med hög driftsäkerhet och användarvänlighet. Maskinerna är lättanvända och mycket kostnadseffektiva. Koncernens strategi är att bibehålla nuvarande marknadsandelar och skapa ytterligare marknadstillväxt när det gäller entreprenadmaskiner från sina största leverantörer. Bolagen ska även bedriva en effektiv eftermarknadsverksamhet för entreprenadmaskiner, främst i Europa. Vidare ska bolaget sälja reservdelar till dessa entreprenadmaskiner på övriga europeiska marknaden. I koncernen ingår även en verksamhet som arbetar med service för fordon.

Ekonomisk utveckling

Koncernens omsättning för 2015-01-01 – 2015-04-30 uppgick till c:a 83 Mkr med ett resultat efter finansnetto på c:a 12 Mkr. Prognosen för koncernen för hela 2015 antas uppgå till en omsättning på c:a 170 Mkr med ett positivt resultat efter finansnetto på c:a 23 Mkr.

Återförsäljare

Bolagen har 40-talet återförsäljare/distributörer i c:a 35 länder runt om i världen. Utvecklingspotentialen bedöms som hög både när det gäller produktutveckling och marknadsutveckling.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Koncernen har en lång erfarenhet inom branschen och har under sina aktiva år byggt upp stabila relationer med både kunder och leverantörer.
  • De produkter och tjänster som koncernen erbjuder håller en mycket hög kvalitet. Detta gäller även material, service och eftermarknadsprodukter.

Ditt team