Såld

Bransch:

Handel

Region:

Väst

Omsättning:

6 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Försäljning av ekologiska produkter

Verksamhet inom försäljning och marknadsföring av ekologiska produkter. Bolaget erbjuder ekologiska produkter från ett flertal kända och högkvalitativa varumärken.

Verksamhet

Bolaget har specialiserat sig på att marknadsföra ekologiska produkter varav flera även är Fairtrade-märkta. Genom att importera direkt från tillverkarna gynnar bolaget både konsument och de länder som bolaget importerar ifrån. Lagringsperioden blir ett minimum, vilket resulterar i att konsumenten får en färsk och mycket bra kvalitet. Bolaget erbjuder ett sortiment för detaljhandeln, hotell och restauranger. De produkter Bolaget erbjuder är bland annat te, choklad, vanilj, salt, energi- och fruktbars, lakrits, nötter- och fruktkonfekt samt smågodis. De teer och vanilj som Bolaget erbjuder är även KRAV-godkända. Bolaget erbjuder produkter från ett flertal kända och högkvalitativa varumärke. Bolagets sortiment finns i många hälsokostbutiker och i mindre specialbutiker runt om i landet.

Ekonomisk utveckling

Bolaget har under innevarande räkenskapsår haft en omsättningsökning på c:a 31 % för perioden 2012-09-01 – 2012-12-31 jämfört med samma period under förra året. Nuvarande ägare tror att denna ökning kommer att kvarstå då det inte finns tecken på att efterfrågeökningen på vaniljen kommer att avta. Under hösten har det tillkommit en större kund på vaniljprodukterna. Förhandlingar pågår med ytterligare en kund gällande vanilj, te och någon form av chokladprodukt. Enligt Exportrådet som bolaget konsulterat ser det positivt ut. Omsättning beräknas komma att uppgå till c:a 11 Mkr under innevarande räkenskapsår och med en bibehållen vinstmarginal på 22,5 % bör vinsten uppgå till c:a 2,4 Mkr. Om hänsyn tas till engångskostnader blir vinstmarginalen 24 % vilket resulterar i ett resultat på 2,6 Mkr.

Nyckeltal (mkr)
Omsättning 8,6 6,6 6,5
Resultat efter finansnetto 2 1,5 1,2
Eget kapital 2,6 1,1 0,8
Balansomslutning 4 3 2,2
Soliditet 65 55 52
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget säljer ekologiska produkter varav flera är Fairtrade märkta samt KRAV godkända.
  • Bolaget erbjuder unika nischprodukter från ett flertal varumärken.
  • Det finns ett stort intresse för de produkter som Bolaget erbjuder.

Ditt team