Såld

Bransch:

Bygg- och anläggning

Region:

Väst

Omsättning:

90 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Företag med lång erfarenhet inom byggnation av hallbyggnader.

Företagsförmedlingen har fått i uppdrag att förmedla en majoritetsandel i ett välrenommerat företag inom byggnation av hallbyggnader bestående av isolerade vägg- och takpaneler. Bolaget har lång erfarenhet och en marknad som sträcker sig från Skellefteå i norr till Malmö i söder.

Verksamhet

Bolaget bygger med isolerade vägg- och takpaneler olika typer av byggnader som t.ex. industribyggnader, hallbyggnader, lager, båthallar, ridhus, sporthallar samt kylrum och frysrum/fryshus. Totalt har Bolaget levererat över 300 hallar under sina verksamma år.

Bolaget projekterar och bygger hela byggnaden och har i dagsläget 17 anställda samt ytterligare i snitt ca 10 inhyrda medarbetare med FA-skattsedel. Bolaget verkar nationellt i hela Sverige och arbetar med flertalet stora aktörer i branschen.

Utvecklingspotential

Utvecklingspotential nås genom att utveckla ledningen, fokusera på längre och mindre komplexa projekt samt även anställa exempelvis takläggare och fler arbetsledare. Bolaget söker därför rätt partner för att ta tillvara på potentialen.

Ekonomisk utveckling

Bolagets omsättning har under de senaste åren uppgått till mellan ca 90 - 120 mkr med ett EBITDA på mellan ca 4,5 – 6,2 mkr.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget äger ca 95 % av sin breda och moderna maskinpark vilken innefattar bland annat liftar, hjullastare, grävmaskiner, bodar med mera.
  • Bolaget är välkända för att utföra högkvalitativa arbeten och har en pålitlig personal med lång erfarenhet.
  • Bolaget har utfört en mängd projekt för välkända slutkunder och byggbolag vilket ger en lång referensportfölj.

Ditt team