Såld

Bransch:

Bygg- och anläggning

Region:

Väst

Omsättning:

250 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Entreprenadföretag inom anläggningssektorn

Företagsförmedlingen har i uppdrag att förmedla ett väl inarbetat och lönsamt företag inom betongunderhållsarbeten. Bolagets kunder består av stora och stabila företag inom både offentlig och privat sektor. Bolagets omsättning uppgår till ca 250 Mkr med ett rörelsemarginal på >8%.

Verksamhet

Bolaget är ett ledande företag inom betongunderhållsarbeten på broar, kraftverk, hamnanläggningar, parkeringsdäck samt andra konstruktioner. Bolagets verksamhetsområde har tyngdpunkt på sydvästra Sverige. Bland bolagets största kunder finns bland annat Trafikverket, Malmö Stad, Trafikkontoret, Göteborgs Hamn med flera.

Bolaget verkar på en marknad som över tid är mycket stabil och som visats sig ha stor motståndskraft även i lågkonjunktur. Branschen inträdesbarriärer är relativt höga i form av komplexitet och krav från offentliga beställare.

Bolaget använder sig av en variation av samarbetspartners och leverantörer med kravet att de uppfyller Bolagets och kundernas krav samt är konkurrenskraftiga och pålitliga.

I dagsläget har Bolaget ca 70 anställda medarbetare varav en hög andel produktionsledande personal med betongklass 1. Nuvarande ägare ser en extern part som nödvändig för att lösa upp nuvarande ägarbild och ta Bolaget till nästa nivå samt säkerställa företagets framtid.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolagets medarbetare har en hög kompetens och flexibilitet vilket bidrar till väl utförda uppdrag och nöjda kunder.
  • Bolaget har under sina verksamma år byggt upp ett stort nätverk samt goda relationer med både kunder och leverantörer.
  • Bolaget har ett välrenommerat och välkänt varumärke.

Ditt team