Såld

Bransch:

Tillverkning/Industri

Region:

Norra Norrland

Omsättning:

6,0 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Diling Teknik – Legotillverkning av plastprodukter

Mindre företag med hög kompetens inom legotillverkning av plastprodukter genom vakuumformning samt lång erfarenhet inom produktutveckling och prototyptillverkning.

Verksamhet

Diling Teknik AB bedriver verksamhet inom legotillverkning av plastprodukter med typiska produkter såsom frontspoilers till husvagnar och bilsläpar samt inredningsfronter till båtar och traktorer. Produktionsmetoden består av vakuumformning med avancerad efterbearbetning i två fräsverk som är CNC styrda. Bolaget har även en lång och gedigen erfarenhet av produktutveckling och prototyptillverkning och kan även vara behjälplig inom detta område. Bolagets målsättning är att vara en pålitlig resurs för sina kunder och att, på det mest effektivaste sättet, slussa projekten till färdiga produkter.

Kunder

Bolagets kunder består uteslutande industriföretag, där Diling Teknik AB fungerar som underleverantörer av detaljer och komponenter till kundens produktion. Bolagets filosofi är att arbeta nära kunden, för att aktivt kunna delta i produktutveckling och bidra med sin kompetens. Bolagets största kunder består av stora och stabila aktörer som tex Alimak, Brokk, Electrum, Fumex, Lundberg Hymas med flera.

Marknad

Den huvudsakliga geografiska marknaden finns idag i Västerbotten. Efterfrågan är stabil men också under ständig utveckling. Framtidens produkter torde ha hela Sverige som marknadsområde.

Verksamhetens lokaler

Verksamheten bedrivs från lokaler belägna på Sälggatan 2 i Vilhelmina samt från förhyrda lokaler belägna på Plastvägen i Skellefteå. Den egenägda fastigheten kommer att ingå som en del av försäljningen. Lokalerna är ändamålsenliga och väl anpassade för verksamheten.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Modern och effektiv produktionsutrustning
  • Kompetent och självgående medarbetare
  • Produktionslokaler som är anpassade till potentiell utökning av produktionen

Ditt team