Såld

Bransch:

Handel

Region:

Väst

Omsättning:

145 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut
OBS! Det här objektet är sålt.

Bileliten i Göteborg AB – Lönsam bilfirma med starkt varumärke

Företagsförmedlingen har uppdraget att förmedla en mycket fin och lönsam verk-samhet inom försäljning av nyare, begagnade bilar under varumärket Bileliten. Verksamheten är strategisk belägen i hyrda lokaler i närheten av E6 i Kungälv, Göteborg och består av en välrenommerad försäljningsanläggning av personbilar med en kvalitetsstandard över det genomsnittliga och kundfokuserade medarbetare.

Verksamhet

Bolagets affärsidé är att bedriva försäljning av nyare, begagnade svensksålda bilar. Bolaget erbjuder, via sina kompetenta medarbetare, en hög servicenivå och mycket bra kund-bemötande. Bolaget arbetar inte med provisionslöner för sina bilförsäljare utan försöker eftersträva en genuin servicekänsla och laganda. Bolagets strategi är att erbjuda så fräscha begagnade bilar som möjligt. Bolaget är kräsen i sin urvalsprocess vid inköp av bilar samt lägger stort fokus på att leverera dem i ett skick som innebär minimalt med efterarbete i form av reklamationer etc. Bolaget arbetar regelmässigt med att uppdatera säljobjekten på olika säljsajter. Många kunder återkommer vid sitt nästa bilköp och rekommenderar sin omgivning tack vare den goda servicen som Bolaget erbjuder. Bolaget har under sina verksamma år byggt upp stabila och långsiktiga relationer med flertalet välkända och välrenommerade leverantörer.

Kunder & marknad

Bolaget är beläget ett par mil norr om Göteborg och kunderna kommer från alla delar av landet men företrädesvis inom ca 10 mils radie. Många kunder återkommer vid sitt nästa bilköp och rekommenderar sin omgivning tack vare den goda servicen som Bolaget erbjuder. Bolaget har fått mycket bra omdöme av sina kunder på olika sajter, se nedan: https://www.facebook.com/Bileliten/reviews/, http://www.alekuriren.se/ovrigt/vagade-starta-eget/, https://www.reco.se/bileliten-i-goteborg

Ekonomisk utveckling

Bolagets omsättning beräknas uppgå till ca 145 mkr för innevarande räkenskapsår med ett rörelseresultat på ca 6,9 mkr. Omsättning har ökat för samtliga historiska år. Detta beror på att Bolaget successivt byggt upp en större kassa (ökat billagret) och kundkrets. De ökade volymerna i kombination med optimerad hantering i verksamheten har genererat ett bättre resultat.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget har satsat mycket på kundbemötande och service.
  • På samtliga bilar Bolaget säljer lämnas minst en 6 månader garanti via Svensk Bilgaranti
  • Bolaget har under sina verksamma år byggt upp ett mycket gott renommé på marknaden och stor kundnöjdhet.

Ditt team