Viking Partners AB expanderar genom förvärv av verksamheter från Sysam-företagen AB.

Västeråsbaserade Viking Partners AB, genom Anders Tollsten och Göran Lindberg, fortsätter sin expansionsresa genom förvärv av bolag verksamma inom installations- och serviceverksamhet med fokus på Clean-Techområdet.

Sysam-företagen AB är stark och professionell företagsgrupp inom Clean Tech med förmåga att konstruera och leverera energieffektiva fastighetslösningar i både stor och liten skala. Företagsgruppen erbjuder sina kunder ett komplett utbud av lösningar för framtidens effektiva fastighetsdrift. Fokus är att leverera produkter och tjänster för inneklimat, el och automation.

Viking Partners AB är ett investmentbolag som grundades med en ambition att driva och utveckla företag till fortsatt framgång. De har lång erfarenhet av utvecklingsresor och är långsiktig ägare som förvärvar och utvecklar små och medelstora företag i Sverige utan exit-horisont.

De förvärvade verksamheterna besitter specialistkompetens avseende konstruktion och levereras av energieffektiva fastighetslösningar. Säljare av verksamheterna, SYSAM-företagen AB genom Stig & Jonna Högnäs, har i Viking Partners funnit en optimal ägare som kommer gagna den fortsatta utvecklingen av verksamheterna som familjen Högnäs framgångsrikt utvecklat under 30-talet år.

Säljarnas ombud, Johan Gabrielsson hos Företagsförmedlingen, ser tillbaka på en mycket logisk och för samtliga parter bra affär. ”Det är entusiasmerande att få finna nytt hem till så fina verksamheter, och i Viking Partners AB fann vi en perfect match”.

 

För mer information kontakta:

Johan Gabrielsson
johan.gabrielsson@ffkf.se
+46 (0)70-602 22 66

 

Fler nyheter