SBK Group AB är ny majoritetsägare i AB Malte Gustavsson

SBK tar nu ett nytt steg i sin utveckling genom att förvärva majoriteten i den välkända Göteborgsgrossisten AB Malte Gustavsson. De nuvarande ägarna, Mats Gustavsson och Yousef Kachama, kommer att fortsätta att leda företaget med stöd av teamet på SBK.

AB Malte Gustavsson Frukt & Bär är en av de ledande importörerna och distributörerna av frukt, bär och grönsaker. Bolaget erbjuder ett stort produktsortiment till stormarknader och traditionella grossister till konkurrenskraftiga priser året runt. Verksamheten bedrivs i Göteborg och produkterna importeras från länderna runt Medelhavet, Sydafrika, Sydamerika, USA samt flertalet asiatiska och afrikanska länder. Bolaget omsätter ca 200 mkr.

SBK Sweden AB, en ledande importör och grossist inom frukt och grönt med bakgrund som specialist inom bär och svamp och med Waisi Abdo som huvudägare. Företaget tog under sensommaren 2020 sin nya distribunal i Tumba i bruk. Med 6 000 kvm rationella lokaler som kylar, expedition och utlastning möjliggör den en förbättrad leveransservice till kunder i Stor-Stockholm och Mälardalsområdet.

Tillsammans representerar SBK och Malte Gustavsson nu en försäljning på ca 1 000 msek och kan erbjuda ett brett och attraktivt sortiment till nuvarande och nya kunder i syd- och mellansverige.

”Jag ser partnerskapet med Malte Gustavsson som ett viktigt led i SBKs ambition att kunna erbjuda våra produkter och tjänster på en större marknad för att bli rikstäckande och där västra Sverige naturligtvis är en viktig del”, säger Waisi Abdo.

”Genom att få SBK som huvudägare får vi på Malte Gustavsson goda förutsättningar för en fortsatt framgångsrik utveckling och vi ser med spänning fram emot ett givande samarbete med kollegorna på SBK, många som vi känner sen tidigare”, säger Mats Gustavsson.

Rådgivare i affären för Malte Gustavsson Frukt & Bär var:

Andreas Arnewid
andreas.arnewid@ffkf.se
+46 (0)73-448 61 03

 

Jonas Hultgren
jonas.hultgren@ffkf.se
+46 (0)73-941 47 60

Fler nyheter