PDL Group AB förvärvar Norrköpings Squashcenter AB

PDL Group AB har förvärvat samtliga aktier i Norrköpings Squashcenter AB inkl. verksamhetsfastigheten och kompletterar därmed upp sina redan 16 padelcenter med ytterligare en anläggning.

Norrköpings Squashcenter AB startade redan 1974 och säljarna tog över verksamheten under 1996. Under 2008 byggdes den 3 400 m2 stora Squashanläggningen på Fredriksdalsgatan 44 i Norrköping. Anläggningen har totalt 10 padelbanor, varav 8 st. inomhus och 2 st. utomhus. Vidare har Bolaget 5 st. squashbanor, ett gym på 350 m2, relaxavdelning med stor bubbelpool och bastu och en shop med försäljning och uthyrning av rack samt enklare servering.

Bolagets omsättning uppgick till ca 8,5 mkr för det senaste verksamhetsåret. De senaste åren har omsättningen ökat stabilt och prognosen är en fortsatt tillväxt.

PDL Group AB grundades 2015 och är idag ledande inom svensk padel och har som målsättningen att ta sporten till nya höjder. De vill erbjuda attraktiva helhetslösningar till sina kunder.

Padel är en av världens mest expansiva sporter och en fantastisk produkt med stor utvecklingspotential. PDL Group AB: s kärnverksamhet består av att distribuera, etablera och driva padelanläggningar över hela Skandinavien.

– Vi vill tacka säljarna för det stora förtroendet att hitta rätt köpare till familjeföretaget och PDL för deras pragmatiska inställning som underlättade processen. Vi vill också tacka PWC (bolagets revisor) och Advokatfirman Glimstedt (juridisk rådgivare) för deras bidrag inom sina respektive ansvarsområden, avslutar Richard Skarin.

Rådgivare i affären för Norrköpings Squashcenter AB var Richard Skarin, Företagsförmedlingen i samarbete med Swedbank.

Richard Skarin

Richard Skarin
richard.skarin@ffkf.se
+46 (0)76-882 05 55

Fler nyheter