LJ Mark förvärvas av VA Gruppen

Företagsförmedlingen var delaktiga i försäljningsprocessen när VA Gruppen förvärvade LJ Mark och Anläggningar AB. LJ erbjuder ramavtalsarbeten, entreprenader samt drift- och underhållsarbeten till kunder i Storgöteborg. Bolaget har sitt säte i Partille och omsätter ca 90 miljoner kronor med ca 20 anställda.

– Vi gläds mycket åt detta förvärv och härmed tar VA Gruppen ytterligare ett steg mot att bli Sveriges mest kompetensintensiva VA-bolag. Vi ökar nu vårt geografiska område till att täcka stora delar av västra Sverige, säger Per Jönsson, VD för VA Gruppen.

I samband med VA Gruppens förvärv återinvesterar säljarna, Annika och Mats Liljegren, en del av köpeskillingen i koncernens holdingbolag och kommer att arbeta kvar i gruppen.

-Vårt bolag har utvecklats mycket de senaste åren men samtidigt är vi i ett stadie där vi vill fortsätta växa. Som privat egenföretagare är det inte alltid lätt att expandera men nu skapas det nya möjligheter till detta. Vi blir delägare i något större, samtidigt som vi fortsatt verkar som det personliga bolaget på den lokala marknaden. LJ Mark och Anläggningar AB kommer fortsatt vara vårt företagsnamn, men som stöd får vi resurser och kompetens som gagnar både våra anställda och kunder, säger Annika Liljegren, LJ Mark & Anläggningar.

VA Gruppen är en ledande leverantör av VA-arbeten i södra Sverige som har skapat en organisation som kan ta helhetsansvar för ett komplett VA behov. Gruppen omsätter ca 360 mkr och har 160 medarbetare.

– Annika och Mats har utvecklat ett mycket kvalitetsstyrt VA-bolag. Vi passar väldigt väl tillsamman som bolag och vi kommer lära mycket av LJ Mark och Anläggningar. Jag ser fram mot att arbeta nära Annika och Mats för att tillsammans öka tillväxttakten i hela koncernen, avslutar Per Jönsson.

Företagsförmedlingen, genom Andreas Arnewid och Jonas Hultgren, var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

För mer information, kontakta:

Andreas Arnewid
andreas.arnewid@ffkf.se
+46 (0)73-448 61 03

 

Jonas Hultgren
jonas.hultgren@ffkf.se
+46 (0)73-941 47 60

Fler nyheter