Norska Læringsverkstedet tar över Palmlunds Skolor

Norska Læringsverkstedet tar över Palmlunds Skolor

Utbildningsföretaget Palmlunds Skolor i Skåne har sålts till Læringsverkstedet, Norges största privata förskoleaktör.

Palmlunds Skolor består av sju företag med verksamheter i Helsingborg, Malmö och Lund. Koncernen bedriver i dagsläget fyra skolor och fem förskolor med en total omsättning på cirka 65 miljoner.

I Lund driver verksamheten också Maria Montessori Institutet (MMI) som erbjuder kurser i montessoripedagogik och internationella montessori­pedagogutbildningar.

Ny ägare till Palmlunds Skolor blir nu Norges största privata förskoleaktör, Læringsverkstedet. Det familjedrivna norska företaget satsar på tillväxt på den svenska marknaden och har tidigare i år gjort flera förvärv runtom i Sverige. Idag har Læringsverkstedet 190 förskolor i Norge och 70 förskolor och skolor i Sverige.

– Vår vision är att växa vidare i Sverige och på sikt driva de bästa förskolor där alla barn känner sig sedda och upplever att de är värdefulla, berättar

Læringsverkstedets ägare Hans Jacob Sundby och Randi Sundby.

Grundaren av Palmlunds Skolor, Christina Wahlgren Ek, och vd:n Anders Ek har i flera år funderat på framtiden och har i Læringsverkstedet funnit det de letat efter – en stabil aktör som kan vara med och utveckla verksamheten vidare på lång sikt.

– Tack vare Swedbank Företagsförmedling, som på ett professionellt sätt lotsat oss genom denna affär, har vi lyckats hitta en köpare som vi, föräldrar och personal känner stort förtroende för, säger Christina Wahlgren Ek och Anders Ek.

Peter Stenfell och Robert Jhaveri, Swedbank Företagsförmedling, var ansvariga rådgivare vid affären: 

– Det är alltid roligt att få förtroendet att leda en process med ett så fint och välskött bolag som Palmlunds Skolor. Både köpare och säljare har agerat professionellt och då blir det ofta en lyckad affär där alla parter är nöjda, säger Peter Stenfell. Att driva förskole- och skolverksamhet är förenat med stora kvalitetskrav och valet av rätt köpare är oerhört viktigt för såväl barnen, deras föräldrar och personalen. Vi har de senaste åren genomfört ett flertal överlåtelser inom segmentet och därför har vi god kännedom om marknadens aktörer och hur marknaden värderar verksamheter som dessa.

Juridisk rådgivare till säljarna var advokatfirman Vinge.

 

Nöjda köpare och säljare vid tillträdet i Norra hamnen i Helsingborg: Anders Ek, Christina Wahlgren Ek och Hans Jacob Sundby.

Ditt team

Din sökning har inga resultat

Call Now Button