Företagsförmedlingen var rådgivare när Nordic Climate Group AB förvärvade BLM Kyl & Storkök AB

Företagsförmedlingen var rådgivare när Nordic Climate Group AB förvärvade BLM Kyl & Storkök AB

BLM Kyl & Storkök i Jönköping ansluter till Nordic Climate Group. Genom förvärvet av BLM Kyl & Storkök förstärker Nordic Climate Group sin position som Nordens ledande aktör inom kyl-, värme – och energieffektiva installationer. 

BLM Kyl & Storkök AB grundades under 2001. Bolaget servar, installerar och säljer huvudsakligen storköks-maskiner, kyl-/frysutrustning och luftvärmepumpar, men arbetar även en del med luftkonditionering, kommersiell tvätt och kaffemaskiner. Bolaget är auktoriserade servicegivare till de flesta större fabrikaten.

Den geografiska marknaden består främst av östra Sverige med flera större avtalskunder som t.ex. kommuner, landsting och hotell men även en del större och mindre restauranger, caféer, gatukök butiker, och övriga företag.

Bolaget omsätter 35 mkr på 14 medarbetare stationerade i Jönköping, där bolaget har kontor, lager, reservdelsförsäljning och komplett serviceverkstad.

-Vi har växt kontinuerligt sedan starten och nått en nivå där det nu är dags att ta nästa steg för att kunna växa vidare. I dialogen med Nordic Climate Group har vi särskilt fastnat för framåtandan, fokus på hållbarhet och utvecklingsmöjligheterna för våra tekniker genom NCG Academy, säger Anders Bjarnehall, VD BLM Kyla & Storkök, dessutom känns det bra med systerbolag i hela Norden som vi kan dela erfarenheter och kompetens med, säger Anders Bjarnehall, BLM.

BLM kommer att jobba vidare med sitt lokala varumärke, tidigare ägare kvarstår i sina roller och nuvarande verksamhet inkl kunduppdragen prioriteras.

-Jag gläds åt att BLM nu är en del av Nordic Climate Group. Det är ett välskött företag med engagerade ledare som byggt verksamheten på att bra sätt, precis så som vi vill se gruppens bolag. Deras kunnande och erfarenheter inom storköksområdet är välkomna och kommer att bredda möjligheterna för fler inom Nordic Climate Group, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energi-effektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

Ditt team

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se

Peter Henningsson

Företagsmäklare

073-380 07 65
peter.henningsson@ffkf.se
Call Now Button