Mobility Motors förvärvar Svenska Bilgruppens verksamhet

Mobility Motors förvärvar Svenska Bilgruppens verksamhet

Bransch:

Avtal har träffats om att Mobility Motors Sweden AB förvärvar Svenska Bilgruppen AB i Mobility Motors-koncernen.

”Vi är mycket glada att välkomna Svenska Bilgruppen och dess medarbetare till oss och tillsammans fortsätta bygga på den framgången företaget har haft hittills. I och med förvärvet av detta anrika företag, stärker MM Group sin position på begagnat marknaden samt utökar sin geografiska närvaro i Stockholm”, säger Dimitrios Lenis, VD för Mobility Motors-koncernen.

Svenska Bilgruppen startade sin verksamhet 1992 och omsatte 2020 ca 247 Mkr. Antalet anställda är 16st och samtliga kommer att ansluta Mobility Motors. Svenska Bilgruppen är utnämnd till bästa stjärnföretag i handel med personbilar för tredje året i rad.

” Vi är väldigt glada över att det blev just Mobility Motors, det känns tryggt att få lämna över till en stark koncern! Vi önskar dom ett stort lycka till! ”, säger Klas-Göran Lundberg, VD för Svenska Bilgruppen.

Mobility Motors, i sin tur, grundades 2005 och är ett familjeägt företag, under familjen Roelofsen.

Idag finns Mobility Motors på fyra platser runtom i landet (Bromma, Sätra, Malmö och Lund) samt representerade av dotterbolag i Falun, Norrtälje och Sätra med totalt 181 anställda. De goda samarbeten med de märken som finns inom gruppen är Nissan, Mercedes-Benz, Hyundai, Isuzu, Maxus och Mazda . Gruppen omsatte drygt 1,37 Mdkr under 2020. I och med uppköpet beräknas gruppen att, under 2021 nå en total omsättning om 1,5Mdkr.

Säljarnas ombud Jesper Georgii-Hemming hos Företagsförmedlingen konstaterar att efter en gedigen process så har vi tillsammans funnit en för alla parter logisk och bra affär.

Ovanstående är en kopia av pressmeddelandet från Mobility Motors.

Ditt team

Din sökning har inga resultat

Call Now Button