Melin & Carlsson Hydraulic AB har fått ny majoritetsägare

Melin & Carlsson Hydraulic AB har fått ny majoritetsägare

Bransch:

Det anrika Tranåsföretaget Melin & Carlsson Hydraulic AB har fått ny majoritetsägare i form av Draft Företagsinvest AB. Tidigare ägare och VD Ola Melin kommer att behålla 25 % av ägandet.

Melin & Carlsson Hydraulic AB tillverkar hydraulcylindrar för mobila och stationära applikationer och har under åren byggt upp en erkänt god kompetens inom cylinder-tillverkning. Bolagets cylindrar används till att förflytta allt från schaktmassor och timmer till spannmål, sopor och varulager – på truckar, lastbilar och entreprenadmaskiner.

Bolaget med produktionsanläggning belägen i Tranås omsätter 120 mkr och sysselsätter idag ca 70 medarbetare.

Under senare år har Bolaget haft en ökad efterfrågan med kraftig tillväxt, varför man sökt en partner som har resurser att bidra med i syfte att ta tillvara på efterfrågan och utveckla verksamheten ytterligare.

Draft Företagsinvest AB arbetar aktivt med långsiktiga investeringar i onoterade bolag.

De har bred entreprenörserfarenhet och tillför kompetens inom affärsutveckling, marknadsföring och IT. De söker kontinuerligt efter bolag och människor som vill utvecklas tillsammans med företaget.

Hittills har Draft utfört ett 10-tal investeringar i människor/bolag som har utvecklats väl. De fokuserar inte specifikt på någon bransch utan värderar främst affärsmodellen tillsammans med företagarens drivkraft och engagemang.

Rådgivare i affären för Melin & Carlsson Hydraulic AB var Peter Henningsson och Stefan Persson, Företagsförmedlingen

Ditt team

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se

Peter Henningsson

Företagsmäklare

073-380 07 65
peter.henningsson@ffkf.se
Call Now Button