Solenergiföretag med helhetslösning

Solenergiföretag med helhetslösning

Region: Öst

Omsättning: 30 - 50 mkr

Företagsförmedlingen har uppdraget att förmedla ett expansivt solenergiföretag som erbjuder en helhetslösning. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av förnybar energi och har fokus på kvalitet och långsiktighet i en starkt expansiv bransch. Bolaget verkar geografiskt i Mellansverige med en tydlig ambition att växa geografiskt, vilket bekräftas av en aktuell nyetablering utanför tidigare hemmamarknad.

Beställ PM

Om verksamheten

Bolaget erbjuder en helhetslösning inom försäljning och installation av solceller, energilagring och laddboxar med målsättningen att leverera högkvalitativa produkter och kundanpassade lösningar. Ambitionen är att vara en långsiktig partner genom att erbjuda service även efter genomförda installationer

Organisationen rymmer idag ca 20 personer med fokus på kvalitet, säkerhet och ständiga förbättring. Rekryteringsbehovet är konstant och i nuläget söker bolaget 5 nya medarbetare.

 

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Kompetenta, engagerade och flexibla medarbetare som samtliga har relevant utbildning inom produkterna, installation och säkerhet.
  • Erbjuder kundanpassade och kostnadseffektiva installationer där de över tid kan säkerställa en hög funktionalitet, säkerhet och kvalitet.
  • Lång erfarenhet i branschen – förnybara energilösningar.
  • Bolaget har de senaste åren haft en stabil tillväxt och lönsamhet.
  • Stor orderstock och hög efterfrågan från nya och befintliga kunder.
  • Kombinationen av entreprenad och service ger goda förutsättningar att fortsätta växa med bibehållen lönsamhet.

Ekonomi

Bolaget omsätter ca 30 mkr med en rörelsemarginal på ca 5 %. Prognosen för kommande 12 månader är en ökad omsättning med förstärkt marginal.

företagsförmedlningen

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Tom Skarin

Företagsmäklare

070-555 48 24
tom.skarin@ffkf.se
Call Now Button