Levinsgruppen har stärkt sin position genom förvärv av AF Elteknik

Levinsgruppen har stärkt sin position genom förvärv av AF Elteknik

Levinsgruppen stärker sin position ytterligare i Stockholm och Mälardalen genom förvärvet av AF Elteknik. AF Elteknik är en väletablerad aktör som med sin breda projektverksamhet och sina långvariga kundrelationer breddar Levinsgruppens erbjudande. Nuvarande ägare kvarstår i sina respektive operativa roller och behåller ett betydande aktieinnehav i koncernen.

AF Elteknik, som 2021 hade en omsättning på ca. MSEK 100, grundades 1991 och är en fullservicepartner inom elteknik, elinstallation och kommunikation som utför installationer inom områdena el, data, tele, larm, styr och regler samt teknikinstallationer. 

AF Elteknik har även en stark servicegren som under de senaste åren utvecklats inom olika teknikgrenar så som laddinfrastruktur/e-mobility och energioptimering samt upprättat partneringavtal med Schneider Electric gällande styr och regler. 

-Vi är glada över att ytterligare förstärka vår närvaro i Stockholm och Mälardalen genom förvärvet av AF Elteknik. AF Elteknik är ett väletablerat bolag med långvariga kundrelationer som delar vår vision och värderingar. AF Elteknik kommer erbjuda ytterligare bredd och styrka inom elinstallation och spetskompetens inom teknikområdena laddinfrastruktur samt styr och regler vilket vi ser som snabbt växande områden, säger Fredrik Björck, VD för Levinsgruppen.

-Vi ser fram emot att bli en del av Levinsgruppen och utnyttja vår gemensamma bas i Stockholmsområdet och södra Sverige för att accelerera vår tillväxt. Genom vår gemensamma expertis kommer vi att utveckla vårt erbjudande inom installation och service med hög teknikhöjd för att ge ett starkare kunderbjudande, säger Per Forsgren, VD för AF Elteknik. 

Levinsgruppen är en ledande regional leverantör av elektriska installationer (inklusive infrastruktur/e-mobility och lösningar inom energieffektivitet), klimatsystem samt industriella automationslösningar. Gruppen är primärt aktiv i Stockholmsområdet samt i södra Sverige och har ca. 300 anställda. Levinsgruppen ägs i sin tur av private equity-bolaget 

Segulah. Segulah är ett Stockholmsbaserat private equity-bolag som i över två decennier utvecklat nordiska företag i nära samarbete med skickliga företagsledare och industriella experter. I Levinsgruppen bygger Segulah en ny företagsgrupp inom installation och automation. 

-Genomförandet av affären har gått smidigt och samarbetet mellan parterna och deras rådgivare har fungerat utmärkt. Det har lett till att processen har löpt på bra, varit välstrukturerad och fokuserad på affärens genomförande, säger Carl Erik Sars, transaktionsrådgivare på Företagsförmedlingen. 

-Vi är glada att i detta fall kunnat bidra till en konstruktiv affärslösning som fungerar bra för bägge parter. Tack vare köparens och säljarens pragmatiska inställning och fokus på genomförande så kunde processen slutföras enligt uppställda mål, kommenterar David Hedlund, transaktionsrådgivare på Företagsförmedlingen. 

Företagsförmedlingen, genom David Hedlund och Carl Erik Sars, var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

Fr.v. David Hedlund (FF), Nicolaj Zadruzny (Segulah), Tomas Johansson (ordf. Levinsgruppen), Per Forsberg (AF Elteknik), Bert-Ola Spetz (AF Elteknik), Carl Erik Sars (FF)

Ditt team

David Hedlund

Företagsmäklare

070-934 92 99
david.hedlund@ffkf.se

Carl Erik Sars

Företagsmäklare

070-743 22 13
carlerik.sars@ffkf.se
Call Now Button