Leverantör av mattor under eget varumärke söker partner för att växa

Leverantör av mattor under eget varumärke söker partner för att växa

Region: Väst

Bransch:

Omsättning: 60-80 mkr

Företagsförmedlingen har fått uppdraget hitta en partner till en verksamhet inom textila mattor med ett brett produktsortiment för både privata och offentliga miljöer. Produktutbudet omfattar både standard- och måttanpassade heltäckningsmattor och textila plattor. Den geografiska marknaden omfattar främst Sverige men under föregående år påbörjades även etablering i Finland och Norge. Omsättningen för helåret 2022 uppgick till ca 70 mkr med en EBIT på ca 10 mkr.

Beställ PM

Om verksamheten

Bolaget erbjuder ett av Sveriges bredaste sortiment av kvalitetsmattor och lagerhåller totalt ca 500 artiklar. Den stora lagerhållningen bidrar till att bolaget kan erbjuda snabba leveranser samt kvalitetssäkrade mattor.

Bolaget har i dagsläget ca 400 återförsäljare runt om i Sverige och etablering av försäljningsagenter pågår även i Norge och Finland. Marknaden är expansiv och det finns stor potential, att med rätt partner, skapa ytterligare tillväxt.

I dagsläget har bolaget 11 anställda inkl. ägarna med arbetsuppgifter inom försäljning, ordermottagning, lagerhantering och logistik. Samtliga medarbetare har varit verksamma i många år och är engagerade samt håller en hög servicenivå som sticker ut.

Marknaden för textila mattor ökar och bolaget har ett attraktivt sortiment och en bra positionering på marknaden.  Det finns många tillväxtspår, dels genom fortsatt etablering i Norden, dels genom att bli mer aktiv i bearbetning av beställare och arkitekter. Att öka säljstyrkan och fortsätta utveckla befintliga och nya relationer innebär stora  tillväxtmöjligheter för den här ”oslipade diamanten” som ägarna själva beskriver företaget.

Styrkor/fördelar

  • Bolaget har stark markandspositionering och bra produkter.
  • Bolagets medarbetare är serviceinriktade och har stort engagemang.
  • Bolaget har ett stort lagerhållning av flertalet produkter vilket bidrar till att de kan erbjuda snabba leveranser, mellan 1-3 dagar. Därtill har bolaget även många återförsäljare.
  • Bolaget verkar på en tillväxtmarknad där det finns potentiella utvecklingsmöjligheter.
företagsförmedlningen

Ditt team

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se
Call Now Button