Om oss

Lokal förankring och nära samarbete med Swedbank.

Vi är specialister inom försäljning av kommersiella fastigheter och företagsöverlåtelser, då många kommersiella fastigheter sälj i bolagsform. Tillsammans är vi ett 50-tal transaktionsrådgivare lokaliserade över hela landet med spetskompetens inom juridiska, tekniska och skattemässiga fastighetsfrågor. Vi bistår även fastighetsägare med värdefull kompetens inom fastighetsutveckling.

Vilka är vi?

Kommersiella fastigheter ingår i en rikstäckande organisation som består av ca 50 personer med kontor över hela landet. Vi har specialistkunskap inom försäljning och uthyrning av kommersiella fastigheter och företagsöverlåtelser, då många kommersiella fastigheter säljs i bolagsform. Vår personal har olika spetskompetens inom både legala, tekniska och skattemässiga fastighetsfrågor. Sedan 2006 har vi genomfört över 1000 företags- och fastighetsaffärer. Vår gedigna erfarenhet av försäljning av kommersiella fastigheter, bolagstransaktioner, förvaltning, finansieringsfrågor och kännedom om köparna på fastighetsmarknaden, gör att våra kunder känner sig trygga och optimerar sina möjligheter till en bra affär. Samarbetet med Swedbank möjliggör ett omfattande kontaktnät.

Vad kan vi?

Vi projektleder dig som säljare genom hela processen för att säkerställa att du hanterar alla legala, tekniska och ekonomiska/skattemässiga frågor på mest fördelaktigt sätt. Genom en analys över fastighetens och bolagets verksamhet/situation kan vi hjälpa dig som fastighetsägare att minska kostnaderna avseende bl.a. lagfart, bolagsbildning, skatt etc. och skapa ett högre netto vid försäljningen. Vi arbetar metodiskt med bl.a. granskning av hyresavtal, leverantörsavtal, översiktsplaner, detaljplaner, miljöutredningar och framtida användningsområde av din fastighet. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna inför din försäljning.

Leder och driver hela försäljningsprocessen

För dig som ska sälja din fastighet finns vi tillhands genom hela processen. Vi börjar med förberedelserna inför ägarförändringen och avslutar först när överlåtelsen är klar. Vi håller i allt från värdering och beskrivning av fastigheten till budgivningsprocess och avtalsförhandling.

Kontakta oss du också för att få veta mer om våra  mäklartjänster och vad vi kan hjälpa dig med.

Vi är nära både säljare och köpare

Vårt kontaktnät är både stort och effektivt. För att vara nära säljarna och nå ut till köparna har vi en rikstäckande mäklartjänst och fastighetsförmedling.

Vi har nära kontakt med fler än 1 000 investerare som löpande köper företag och fastigheter och vi knyter ständigt nya kontakter med investerare i Sverige och utomlands, dels via 1 000 egna företagsbesök per år och dels via Swedbanks kundrådgivare och utlandsetableringar.

Företagspresentation

Läs vår företagspresentation för Företagsförmedlingen och Kommersiella fastigheter.

PDF

Våra samarbetspartners

Via våra samarbetspartners får du tillgång till kompetens och service kring allt som rör affärsöverlåtelser. Det kan handla om allt från skattefrågor till lån, konkurrentanalyser, investeringsrådgivning och annonsering.