Intresseanmälan

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Fler fastigheter till salu i regionen Skriv ut

Prästgatan 64 A-C Östersund

Fastighetsbeteckning: 

Brandenburg 3

Region: 

Södra Norrland

Tomtareal: 

1 489 m²

Area byggnad: 

1 631 m²

Driftnetto: 

592 500 kr

OBS! Det här objektet är sålt.

Centralt belägen bostads- och lokalfastighet med en uthyrd yta på ca 1 631 m2 inrymmande fyra bostäder och åtta lokaler.

Byggnaden är arkitektritad 1935 av Cyrillus Johansson med en areal på ca 1000–1100 m2 och har en huvudbyggnad i fyra plan och källare. I huvudbyggnaden fanns ursprungligen tre stora lägenheter och kontor i markplan.

I dag är även lägenheten på plan två inredd till kontor. I sidobyggnaden som är byggd 1916 (enligt Kulturmiljöprogram Östersunds kommun) finns två lägenheter, lokaler i två plan (ca 450 m2/plan) och en stor oinredd vind i plan tre och hel källare. Vidare finns ett gårdshus i två plan inrymmande två garageplatser och ett förråd på övre plan. Fastigheten har stor potential då det finns möjlighet till exploatering av stora, idag ej uthyrda ytor, uppskattningsvis ca 600-700 m2. I dagsläget finns ingen gällande detaljplan som direkt medger byggrätter för vidareutveckling så en förtätning kräver en ny detaljplan. Underhållet är delvis eftersatt och fastigheten behöver en del åtgärder. Fastigheten omfattas ej av förhandlingsordning.

Ditt team