KB18 förvärvar KS Industriservice och Dälden Mekaniska

KB18 förvärvar KS Industriservice och Dälden Mekaniska

Bransch:

KB18 Företagsförädling AB förvärvar KS Industriservice och Dälden Mekaniska i Tidaholm.  De tre bolagens utbud och kompetens kompletterar varandra och tillsammans har de större möjlighet att vara en viktig partner till stora industriföretag.  

Produktion och försäljning inom Mekverken Tool, KS Industriservice och Däldens Mekaniska kommer att koordineras inom ramen för KB18 Industri samtidigt som företagen drivs vidare som separata enheter.

Genom förvärvet får Mekverken Tool större produktionskapacitet, fler tillverknings-metoder och bättre produktionsplanering. KS Industriservice och Däldens Mekaniska får, i tillägg till större produktionskapacitet och fler tillverkningsmetoder, även bättre processer och struktur. Tillsammans har företagen ett större produktutbud att erbjuda till fler kunder.

Jonny Karlsson arbetar kvar i företag som VD för KS Industriservice och Däldens Mekaniska. Han rapporterar till Mikael von Elern som är affärsområdeschef för KB18 Industri och VD för Mekverken. KB18:s partner Håkan Bay-Eriksson blir försäljningschef i KB18 Industri med ansvar för att koordinera försäljningsinsatserna i de olika företagen.

Köpare och säljare om försäljningsprocessen:

-Jag är tacksam för hur Företagsförmedlingen har tagit ett helhetsgrepp över hela processen i allt från material, löpande kontakt med köpare, banken, skattejurist och upplägg med fastigheterna. Jag är verkligen nöjd med urvalsprocessen där vi nu fått bästa möjliga ägare för verksamheterna, medarbetare och kunder, säger säljaren Jonny Karlsson.

-Utan Företagsförmedlingen hade vi inte funnit dessa bolag som matchar vår tillväxt-strategi. Mycket professionell process av Andreas Arnewid (Företagsförmedlingen), säger köparen Mikael von Elern.

Fr.v. Mikael von Elern (KB18) Andreas Arnewid och Jonny Karlsson (KS Industriservice/Dälden Mekaniska)

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button