Jobro Sheet Metal Technology AB har förvärvat Jönköpings Modelltillverkning AB

Jobro Sheet Metal Technology AB har förvärvat Jönköpings Modelltillverkning AB

Bransch:

Jobro, ett dotterbolag till JCE Invest AB, har förvärvat JMT, ett nischbolag med hög kompetens och modern maskinpark som bland annat producerar verktygsdetaljer, gjuterimodeller och kontrollfixturer.

Ambitionen är att komplettera nuvarande verksamhet inom Jobro för att bredda erbjudandet till nya och befintliga kunder med visionen om att bli Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer, avancerad maskinbearbetning av komponenter och produktionsutrustning.

Säljarna Peter Larsson och Jonas Lundström kommer fortsätta vara verksamma inom koncernen.

JMT är en nischad leverantör med unik kompetens och modern maskinpark för avancerad maskinbearbetning i stora format av komponenter och produktionsutrustning. Genom korta ledtider och hög produktkvalitet har bolaget utvecklats till en ledande leverantör av prototypverktyg och modeller.

JMT servar kunder inom fordonsindustrin, flygindustrin och den tyngre tillverknings-industrin. Tillverkningen sker i Bankeryd där bolaget har kontor och produktionsanläggning.

”JMT har med sin unika kompetens inom bearbetning varit en samarbetspartner till Jobro i många år och har vid flertalet tillfällen visat prov på hög servicegrad, kompetens och kvalitet. Med JMT kan Jobro till nya och befintliga kunder erbjuda ett utökat utbud av tillverkningstekniker, simuleringar, design med mera”, säger Ulf Wilhelmsson, VD för Jobro.

”Med Jobro som nya ägare till JMT får vi en stabil och långsiktig ägare med lokal förankring och en sund inställning till företagande vilket skapar trygghet både gentemot våra medarbetare och kunder. Det tajtare samarbetet med Jobro kommer stärka JMT’s position på marknaden där vi vill fortsätta att vara en ledande leverantör av högkvalitativa prototyper, verktyg och gjuterimodeller”, säger Jonas Lundström VD för JMT.

Rådgivare i affären för Jönköpings Modelltillverkning AB var Peter Henningsson och Stefan Persson, Företagsförmedlingen.

Ditt team

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se

Peter Henningsson

Företagsmäklare

073-380 07 65
peter.henningsson@ffkf.se
Call Now Button