J.A. Adolfsson AB får en ny, stark och långsiktig ägare i Derome AB

J.A. Adolfsson AB får en ny, stark och långsiktig ägare i Derome AB

Bransch:

Derome Träteknik AB har tecknat avtal för att förvärva samtliga aktier i J.A. Adolfsson AB, med tillträde 1 april. J.A. Adolfsson är verksamma inom tillverkning och försäljning av träemballage, bland annat pallkragar med hög kvalitet.

J.A. Adolfsson AB, med huvudkontor i Tranemo, har en väl upparbetad och effektiv produktionsprocess inom tillverkning av emballage. Bolaget är bland annat specialiserade på tillverkning av standardpallkragar samt på pallkragar specifikt anpassade efter kundernas önskemål som t ex screentryck och specialmått. J.A. Adolfsson AB omsatte ca 48 mkr per 2021 med ett EBIT på ca 4 mkr. Personalstyrkan uppgår till 11 medarbetare.

-Jag och Johan har drivit J.A. Adolfsson AB i 20 år och ser att det finns potential att växla upp ytterligare med hjälp av en stark ägare. Vi ser Derome som en mycket bra framtida ägare med stor kunskap och stort nätverk inom branschen. Vi kommer att vara kvar i bolaget framåt, säger Anders Adolfsson, J.A. Adolfsson.

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som startade 1946. De erbjuder en unik kedja, från skog till färdigt hus med verksamhet inom allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2021 är hade koncernen 2 500 medarbetare med en omsättning på ca 10 miljarder. Genom förvärv av J.A. Adolfsson AB kompletterar koncernen sin kedja med ytterligare kompetens.

– Det här blir ett naturligt steg i vår fördjupade satsning på emballage och målet är att vi ska kunna skala upp verksamheten och bygga vidare utifrån den entreprenörsanda och kultur som finns här idag, säger Frank Beno, vd Derome Träteknik.

-Det har varit en väldigt bra process med ordning och reda, fint skött från köparens sida med en bra dialog längs vägen. J.A Adolfsson får en ny stark och långsiktig ägare och passar väl in i Deromes företagsvärld, säger Patric Ljunggren, Företagsförmedlingen.

Företagsförmedlingen, genom Patric Ljunggren och Jonas Hultgren, var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

Ditt team

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se

Patric Ljunggren

Företagsmäklare

073-622 99 05
patric.ljunggren@ffkf.se
Call Now Button