IT-bolag – Ny ägarstruktur i Solid Park AB

IT-bolag – Ny ägarstruktur i Solid Park AB

Via en strukturerad affär har Solid Park AB fått en ny majoritetsägare, BAS Invest AB.

BAS Invest är ett privat investmentbolag som investerar i utvecklingsbara företag med bevisade affärsmodeller.

 Solid Park levererar IT-drift till främst små och medelstora kunder samt avancerad konsulting inom systemutveckling, systemförvaltning och IT-infrastruktur. Under 2017 beräknas omsättningen uppgå till uppåt 200 miljoner.

I samband med affären har även flertalet av de tidigare ägarna samt Solid Parks ledning och anställda investerat i bolaget. Solid Parks vd Johan Åkerlund ser fram emot att få BAS Invest som aktiva ägare:

– Solid Park har haft en stark utveckling de senaste åren och vi ser fortsatt mycket ljust på framtiden. Vi och BAS Invest har samma syn på marknaden och kommer nu tillsammans kunna dra nytta av den affärskultur och det kunnande vi har byggt upp inom Solid Park. Vi sökte en ny storägare som kan hjälpa oss att hantera den tillväxtagenda bolaget har. För mig och övriga ägare är detta en mycket bra affär och jag uppskattar den smidiga och professionella hanteringen av säljprocessen som Swedbank Företagsförmedling hjälpt oss med. Carl Erik Sars och David Hedlund förstod vår situation och vad vi sökte. Deras hantering av processen möjliggjorde att vi kunde fokusera på den dagliga driften vilket resulterat i bästa möjliga utfall. Det har varit ett mycket bra samarbete, berättar Johan Åkerlund.

BAS Invests styrelseordförande Paul Rönnberg kommenterar affären så här:

– Vi är mycket nöjda med att genomföra denna affär. Solid Park är ett fint och välskött bolag med utvecklingspotential och vi har fått ett gott intryck av ledningen och kulturen i bolaget. Bas Invest har gedigen erfarenhet av branschen och vi tror oss tillsammans med ledning och anställda kunna utveckla bolaget till en ledande aktör på marknaden för IT-drift. Genom­förandet av affären har gått smidigt och vi som köpare tycker samarbetet med Swedbank Företagsförmedling har fungerat utmärkt. Processen har löpt på bra, varit välstrukturerad och fokuserat på affärens genomförande.

– Vi är glada att i detta fall kunnat bidra till en konstruktiv affärslösning som fungerar bra för bägge parter. Tack vare köparens och säljarens pragmatiska inställning och fokus på genomförande så kunde processen slutföras enligt uppställda mål, kommenterar David Hedlund och Carl Erik Sars, projektledare på Företagsförmedlingen.

Företagsförmedlingens representant Carl Erik Sars (i stolen t.h.) tillsammans med köpare, säljare och övriga rådgivare efter avslutad affär.

Ditt team

David Hedlund

Företagsmäklare

070-934 92 99
david.hedlund@ffkf.se

Carl Erik Sars

Företagsmäklare

070-743 22 13
carlerik.sars@ffkf.se
Call Now Button