InCup Öst förvärvas av Beans Holding

InCup Öst förvärvas av Beans Holding

Linköpingsbaserade InCup Öst AB har sålts till Beans Holding AB. InCup Öst är regional representant i Östergötland för den nationella kedjan InCup Sweden. Hela kedjan går nu går upp i Beans Holding vilket skapar en ny rikstäckande aktör i kaffebranschen.

InCup erbjuder kaffeautomater och dryckes-/varuautomater för arbetsplatser och offentliga miljöer. Bolaget skräddarsyr lösningar som inkluderar automatinvesteringar med livsmedelsleveranser, löpande underhåll och fullservice.

Vid tiden för försäljningen av bolaget uppgick InCup Östs omsättning till cirka 50 miljoner. Beans Holding och InCup-kedjan kommer tillsammans att ha en omsättning om cirka 370 miljoner och runt 200 anställda.

Beans Holding, som ägs av Pamica AB tillsammans med de gamla ägarna i Beans och inCup, bildades i samband med att Pamica AB köpte Beans i slutet av 2016. Pamica är en grupp av svenska entreprenörer som genom sitt breda nätverk tillför industriell kompetens och affärsmannaskap genom ett aktivt ägande. Pamica investerar i och utvecklar små och mellanstora företag i Sverige. InCup är Pamicas fjärde förvärv.

Affären med InCup Öst förmedlades av Stefan Persson och Richard Skarin,
Företagsförmedlingen.

– Vi var med och sålde ett kaffebolag till säljarna för ett par år sedan och det är mycket glädjande att nu få förtroendet från dem att vara med som rådgivare i denna affär. En affär som totalt sett blivit väldigt bra både för köparen och säljaren, som även återinvesterar i det nya ägarbolaget. Hela processen har varit smidig, mycket tack vare köparens professionella rådgivare och säljarnas goda struktur i bolaget, kommenterar Stefan Persson.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se
Call Now Button