HYMA-koncernen förvärvar fiskebutiken Dogger AB

HYMA-koncernen förvärvar fiskebutiken Dogger AB

Bransch:

HYMA-koncernen har den 9 mars 2021 förvärvat samtliga aktier i Dogger AB. Affären förmedlades av Jesper Georgii-Hemming på Företagsförmedlingen i Stockholm.

1932 startade Per Wennerström och Isabella Westrings farfar den verksamhet som sedermera skulle utvecklas till Dogger AB. Nästan 90 år senare tar nu HYMA-koncernen över stafettpinnen för att vidareutveckla den fina verksamhet som Per och Isabella utvecklat de senaste 20 åren. Dogger AB är, förutom butiksverksamheten i Norrtälje, en högprofilerad e-handelsverksamhet för sportfisketillbehör och omsätter cirka 35 mkr per år.

Sedan 2010 har Per & Isabella fokuserat på att bygga en av de bästa handelsplatserna på nätet för sportfisketillbehör, och dom har varit mycket framgångsrika med flertalet utmärkelser och ypperligt goda kundomdömen.

HYMA-koncernen med säte i Hyltebruk omsätter ca 750 mkr årligen och är mycket framgångsrika på framförallt e-handel men även butiksförsäljning inom jakt, skog, trädgård, maskiner och verkstad. Anders Carlsson, VD hos HYMA-koncernen, ser i förvärvet av Dogger AB ett utmärkt komplement för att nu ta steget fullt ut i sportfiskebranschen. 

-Vi är fantastiskt glada över förtroendet att ta vid som nya ägare av Dogger, en anrik verksamhet som alltid strävar efter högsta möjliga kundnöjdhet. Med utgångspunkt i Doggers mycket goda renommé och kunnande på produktsortiment, som Per, Isabella och hela teamet hos Dogger AB framgångsrikt arbetat upp, kommer HYMA bygga vidare och bidra med sin organisation, infrastruktur och know-how. Vi välkomnar Dogger AB och hela teamet in i HYMA-koncernen där Doggers verksamhet kompletterar gruppens redan så starka erbjudande på ett utmärkt sätt, såväl online som i butik, säger Anders Carlsson.  

Per och Isabella är mycket nöjda med att nu få lämna över Dogger AB till mycket kompetenta köpare.

-Vi känner oss mycket tillfreds att ha funnit Anders och hans kollegor som nya ägare till Dogger AB, och vi är övertygade om att dom är ytterst lämpade och kompetenta för att ta Dogger AB vidare på sin tillväxtresa, säger Per och Isabella.

Ansvarig transaktionsrådgivare hos Företagsförmedlingen, Jesper Georgii-Hemming, noterar att detta var en perfect-match i en bransch i stark tillväxt.

– Ett logiskt och för alla parter alldeles utmärkt förvärv. Det är alltid tillfredsställande att efter en gedigen process känna att vi funnit en optimal affär för samtliga inblandade, säger Jesper.

Rådgivare i affären för Dogger var Jesper Georgii-Hemming, Företagsförmedlingen

Ditt team

Din sökning har inga resultat

Call Now Button