Hydraulmekano i Lagan AB har fått ny ägare och ledning

Hydraulmekano i Lagan AB har fått ny ägare och ledning

Bransch:

Monica Kristoffersson har överlåtet sitt bolag Hydraulmekano AB till familjen Granath i Lagan. Köpet innebär att Benny Granath, som de senaste fem åren varit marknadschef på Ljungby Maskin, tar över lednings- och utvecklingsansvaret för bolaget.

Hydraulmekano, som är specialiserade på konstruktion och tillverkning av små- och medel-stora hydraulcylindrar. Företaget har ett tiotal anställda och omsätter ca 20 Mkr. Det är ett typiskt småländskt familjeföretag med gediget kunniga och lojala medarbetare.

Hydraulmekano är kända i branschen som en kvalitetstillverkare av nya hydraulcylindrar, både ur sitt standardprogram och av specialtillverkade cylindrar enligt kundernas önskemål. Under senare år har företaget även utvecklat kolv-ackumulatorer som komplement till cylindrarna.

Ett viktigt marknadssegment är dessutom reparation av hydraulcylindrar, vilket kräver stor kompetens, precision och snabbhet, då kunderna många gånger har drabbats av ett cylinder-haveri och är i ett utsatt läge med stillastående produktion.

För säljaren Monica var det jätteviktigt att det köparen blev en lokal aktör och att verksam-heten stannar i bygden.

– Det känns väldigt skönt att familjen Granath vill ta den stafettpinnen, men samtidigt vemodigt. Hydraulmekano har blivit en stor del av mitt liv, säger Monica Kristoffersson.

– Vi kommer att driva företaget vidare med samma organisation och affärsidé, som kommer att utvecklas i samspel med våra kunder. Hydraulmekano kommer även fortsättningsvis att marknadsföra sig som specialister inom hydrauliska cylindrar och ackumulatorer. Vi hoppas att befintliga och nya kunder kommer att känna sig bekväma med denna lösning och att vi med våra höga ambitioner kommer bli alltmer attraktiva på marknaden, säger Benny Granath.

Rådgivare i affären för Hydraulmekano i Lagan var  Peter Henningsson, Företagsförmedlingen.

Ditt team

Peter Henningsson

Företagsmäklare

073-380 07 65
peter.henningsson@ffkf.se
Call Now Button