Hotel & Restaurang Moskogen har förvärvats av Leksand Resort

Hotel & Restaurang Moskogen har förvärvats av Leksand Resort

Leksand Resort har förvärvat Hotell & Restaurang Moskogen AB, vilket är en anrik anläggning som erbjuder mat, boende och mötesmöjligheter i mysig dalamiljö. Hotellboende erbjuds i form av hotellstugor och hela anläggningen andas Dalarna i form av färger, inredning, snickerier med mera.

Hotell & Restaurang Moskogen har fyra verksamhetsben bestående av boende i form av 44 hotellstugor med totalt 103 bäddar, restaurang med stora öppna ytor med sittplatser för ca 250 personer, konferensanläggningen med 6 konferenslokaler där den största lokalen har plats för 120 personer samt catering.

Anläggningen består av en huvudbyggnad på 1 880 m2 inrymmande matsal, kök, personalytor, konferensytor, relaxavdelning, 10 st. byggnader för boende och 2 st. servicebyggnader. Omsättningen uppgick till ca 10 mkr per 2021 på mellan 6-10 anställda.

”Köparna har uppvaktat oss några år men vi har hela tiden sagt att det är för tidigt. Men nu känns det som rätt tid och läge att sälja till Leksand Resort. Vi tror att Moskogen kan ta nästa steg med den nya ägaren och önskar Leksand Resort stort lycka till!”, säger Anders Nygårdh.

Leksand Resort bildades 2012 och är moderbolaget till Leksand Sommarland vilket är en av Dalarna största turistattraktioner och ett populärt besöksmål för barnfamiljer med upp emot 150 000 besökare. Intill ligger boendeanläggningen Leksand Strand med totalt 222 stugor och 400 campingplatser, servicehus och en rad olika aktiviteter under högsäsongen. I Koncernen ingår även Mat i Siljan innefattar restaurang- och cateringverksamhet.

”Vi är otroligt glada och stolta över förtroendet att få fortsätta med arbetet att utveckla Moskogen. Familjen Nygårdh har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp den fina hotell- och restaurangverksamhet som Moskogen är idag. Vi ser en stor potential i verksamheten som blir ett bra komplement till vår befintliga anläggning”, säger Nils-Erik Johansson, Leksand Resort.

Företagsförmedlingen, genom Ulf Månsson och Katarina Bogardi, var säljarens rådgivare i processen.

Ditt team

Din sökning har inga resultat

Call Now Button