Hjo Installation förvärvar energikonsultföretaget Creanova

Hjo Installation förvärvar energikonsultföretaget Creanova

Hjo Installation har förvärvat 100 procent av aktierna i Creanova med tillträde den 26 oktober. Med förvärvet tar Hjo Installation, en koncern med lokala installationsföretag inom el, värme, sanitet och ventilation ett viktigt steg i ett pågående arbete från att ha varit en ren installationskoncern mot ett erbjudande med branschledande helhetslösningar för energieffektivisering och möjlighet att erbjuda drifttjänster:

– Vi är väldigt duktiga inom installation och med Creanova i vårt affärsnätverk får vi nu spjutspetskompetens inom energioptimering och energieffektivisering. På så vis höjer vi kunskapsnivån i alla våra befintliga installationsbolag inom det området, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

Förvärvet av Creanova, som omsätter cirka 42 MKR och har ett trettiotal anställda, är ett logiskt men viktigt steg i det strategiska positioneringsarbetet som Hjo Installation befinner sig i.

– Vi ska ta en tydlig position inom energioptimering och det finns en plats på marknaden att fylla genom att höja kunskapen och utöka erbjudandet i våra installationsbolag. Behovet av smarta energilösningar kommer inte att minska i framtiden, säger Christoffer Olbrich.

-Vi på Creanova är väldigt positiva till affären och möjligheten att komma med i Hjo Installation där vårt teoretiska kunnande kommer gifta ihop sig med det praktiska kunnandet i installationsbolagen på ett väldigt bra sätt. Att nu kunna erbjuda bolagens kunder smarta energilösningar, framför allt industrikunder där vi ser möjligheten till ännu större besparingar än hos dagens fastighetskunder känns mycket spännande. Vi har lösningar för framtidens kontor, skolor och flerbostadshus med noll kronor i uppvärmningskostnad, säger Patrick Jägerhorn, vice VD och marknadsansvarig Creanova.

”Genomförandet av affären har gått smidigt och samarbetet mellan parterna och deras rådgivare har fungerat utmärkt. Det har lett till att processen har löpt på bra, varit välstrukturerad och fokuserad på affärens genomförande.

Vi är glada att i detta fall kunnat bidra till en konstruktiv affärslösning som fungerar bra för bägge parter. Tack vare köparens och säljarens pragmatiska inställning och fokus på genomförande så kunde processen slutföras enligt uppställda mål”, kommenterar David Hedlund och Carl Erik Sars, transaktionsrådgivare på Företagsförmedlingen.

Från vänster: Joanna Weaver (Hjo Installation), Jonas Dorsander (Creanova), Christoffer Olbrich (Hjo Installation), Martin Edman (Creanova), Mattias Sjölander Ansgariusson (Hjo Installation), David Hedlund (Företagsförmedlingen), Martin Ekström (Hjo Installation), Patrick Jägerhorn (Creanova), Anders Idermark (Creanova), Joakim Gustafsson (Creanova), Antonios Eriksson Stephanopoulos (Creanova)

Ditt team

David Hedlund

Företagsmäklare

070-934 92 99
david.hedlund@ffkf.se

Carl Erik Sars

Företagsmäklare

070-743 22 13
carlerik.sars@ffkf.se
Call Now Button