Hebe Frukt & Grönsaker AB förvärvar Kinnefrukt AB

Hebe Frukt & Grönsaker AB förvärvar Kinnefrukt AB

Bransch:

Hebe Frukt och Grönsaker AB har förvärvat Kinnefrukt AB i syfte att stärka sin marknadsposition inom frukt och grönt i Västsverige.

Hebe Frukt & Grönsaker AB är en fristående, privatägd grossist med tydlig butiks-fokusering som dagligen levererar till livsmedelsbutiker inom alla kategorier runt om i västra Sverige. Bolagets lager är beläget i Göteborg.

Bolaget har en lång erfarenhet i branschen och är idag en modern och komplett leverantör som aktivt arbetar med att öka lönsamheten i sina kunders frukt- och grönt avdelningar.

I dagsläget uppgår Bolagets omsättning till ca 430 Mkr fördelat på ca 60 anställda medarbetare.

Kinnefrukt AB i Lidköping har en bakgrund sedan 1950-talet, då som Banankompaniet, är beläget i Lidköping. Företaget distribuerar sina varor inom Skaraborgs område, Trestads-området, delar av Bohuslän, södra Värmland, Närke och Västmanland.

Försäljning sker i huvudsak till livsmedelsbutiker men även till restauranger och storhushåll med dagliga leveranser.

I dagsläget uppgår Bolagets omsättning till ca 120 Mkr fördelat på ca 16 anställda medarbetare.

Roland Nilsson, VD för Hebe Frukt & Grönsaker AB, kommer omgående att även tillträda rollen som VD för Kinnefrukt AB och leda bolagen mot ett gemensamt mål, att bli den största fristående aktören inom Frukt & Grönt i Västsverige. I dagsläget omsätter bolagen tillsammans ca 550 miljoner och har redan siktet inställt på att nå 600 miljoner inom kort.

”Det här blir en mycket spännande tid för både mig och vårt nya sammanslagna lag. Sam-gåendet är ett fantastiskt tillfälle att stärka vårt erbjudande på marknaden och expandera vår verksamhet och vi ser fram emot att arbeta nära med Kinnefrukts team”, säger Roland Nilsson.

”Med sin långa erfarenhet från branschen, sitt breda sortiment och sina starka relationer med nyckelleverantörerna är den nya koncernen med Hebe som ägare väl positionerat för att skapa attraktiva tillväxtmöjligheter i Västsverige”, säger Lasse Carlsson.

Från vänster: Kenneth Hjelm, Roland Nilsson, Pelle Carlsson, Lasse Carlsson, Anita Jansson och Daniel Larsson.

Ditt team

Thor Bergenholtz

Verksamhetsansvarig

070-364 14 10
thor.bergenholtz@ffkf.se

Katarina Bogardi

Affärsstöd

070-609 10 33
katarina.bogardi@ffkf.se
Call Now Button