Game Chest har förvärvat aktierna i Code Club

Game Chest har förvärvat aktierna i Code Club

Den 8 juli 2019 tillträdde Game Chest Group AB (publ) ca 82,9 procent av aktierna Code Club AB.

Game Chest grundades 2017 och är aktiv inom spelutveckling och digital distribution. Från och med januari 2019 är Game Chest ett börsnoterat företag på Spotlight Stock Market.

Code Club utvecklar och säljer spelet WURM i versionerna Online och Unlimited. Spelet är i genren MMO (Massive Multiplayer Online) och har kunder över hela världen men framför allt från USA, Europa och Australien.

“Det känns bra att överlämna till nya ägare som verkar sitta på fräscha nya idéer som förhoppningsvis kan ge bolaget och Wurm en skjuts i rätt riktning. Att anlita Företagsförmedlingen var helt rätt beslut, de har varit professionella och med en strukturerad process styrt affären från start till mål”, säger Rolf Jansson Holterman, ägare till säljbolaget av Code Club.

Game Chests ordförande Robin Stenman anser att förvärvet “på ett mycket bra sätt breddar bolagets portfölj. Det finns en stor potential i att lansera Wurm på ytterligare fronter och implementera nya infallsvinklar för att öka spelets popularitet.” 

Säljaren rådgivare i transaktionen var Richard Skarin och Stefan Persson, Företagsförmedlingen.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se
Call Now Button