Försäljning av exklusiva sport- och rekreationsprodukter för ett aktivt liv till sjöss och på land

Försäljning av exklusiva sport- och rekreationsprodukter för ett aktivt liv till sjöss och på land

Region: Stockholm

Bransch:

Omsättning: 20-30 mkr

Företagsförmedlingen har fått uppdraget att finna en ny ägare till ett företag inom försäljning av exklusiva sport- och rekreationsprodukter för vatten och land samt tillbehör och reservdelar via en fysisk butik med mycket fint strategiskt läge i Stockholms-området. Del av produktsortimentet säljs även via en egen webbshop. Den genomsnittliga omsättningen för de tre senaste verksamhetsåret uppgick till ca 25 mkr med ett genomsnittligt EBIT på ca 2 Mkr.

Beställ PM

Efter vår granskining av er som intressent och undertecknande av sekretessförbindelse erhålls PM.

Om verksamheten

Bolaget bedriver försäljning av högkvalitativa sport- och rekreationsprodukter från väletablerade, ledande varumärken. Bolaget erbjuder även enklare och mer avancerad underhållsservice och reparation och är auktoriserad serviceverkstad för välkända varumärken inom området. Vidare kan bolaget erbjuda vinterförvaring av produkterna.

Den geografiska marknaden omfattar Stockholmsområdet/skärgården och bolagets kunder består av allt från privatpersoner till företag och kommuner. Privatpersoner står för ca 70 % av omsättningen och företag och kommuner står för resterande ca 30 %.

I dagsläget har bolaget åtta anställda med arbetsuppgifter inom försäljning, verkstad och IT.

De specialbyggda verksamhetslokalerna har ett mycket bra läge med ett stort upptagningsområde. Fastigheten ingår som en del av försäljningen om så önskas. Runt fastigheten finns stora potential för utbyggnad. Förutom bolagets egen verksamhet har fastigheten även externa hyresgäster.

Det finns stora utvecklingsmöjligheter inom nuvarande verksamhet genom att bl.a. utöka sortimentet till att omfatta andra typer av produkter.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Marknaden för de produkter som bolaget erbjuder är under tillväxt och efterfrågan är mycket god.
  • Under sina verksamma år har bolaget byggt upp ett bra renommé och skapat goda relationer med sina kunder.
  • Bolaget har löpande kompetensutveckling och välutbildade medarbetare som utbildas ett par gånger per år inom nya produkter vilket gör att de alltid är kunniga i den senaste tekniken.
  • Bolaget har en väl fungerande webbshop som går att utöka till en betydande del av omsättningen. Plattformen har outnyttjad kapacitet som kommande ägare kan utveckla vidare.

Ditt team

Sofia Beuschel

Biträdande Företagsmäklare

070-467 58 79
sofia.beuschel@ffkf.se

Johan Gabrielsson

Företagsmäklare

070-602 22 66
johan.gabrielsson@ffkf.se
Call Now Button