Företagsförmedlingen var rådgivare när Hjo Installation förvärvade Elbyrån i Vaggeryd

Företagsförmedlingen var rådgivare när Hjo Installation förvärvade Elbyrån i Vaggeryd

Företagsförmedlingen var rådgivare när Hjo Installation förvärvade Elbyrån i Vaggeryd AB vilka är verksamma inom elinstallationer med fokus på den tillverkande industrin.

Elbyrån i Vaggeryd AB erbjuder tjänster inom el och kommunikation till företag, privata kunder och kommuner i Vaggeryd med omnejd.  Bolaget genomför både större och mindre service- och installationsuppdrag som t.ex. installation av belysning, laddstolpar/laddboxar, övervakning, passersystem, larm, solcellsinstallationer med mera. För industrier, vilka är bolagets största kundsegment, erbjuder bolaget även kvalificerad märkesoberoende felsökningsservice på fleroperationsmaskiner. Bolaget omsätter ca 50 Mkr på 30 anställda.

-Det ska bli spännande att få lite fler kollegor och vi ser fram emot att byta erfarenheter samt växa inom nya områden. Att gå med i Hjo Installation är ett naturligt steg för oss och bland de intressenter vi hade så kändes Hjo Installation klart bäst, säger Håkan Gustafsson VD på Elbyrån.

Hjo Installation är en svenska koncern som består av drygt 50 lokala bolag inom energioptimering, el, VS, ventilation och teknisk isolering. Koncernen omsätter ca 2,8 miljarder kronor och har i dagsläget ca 1 300 medarbetare.

-Elbyrån i Vaggeryd är ytterligare ett fint och blomstrande bolag som ansluter sig till vår expansiva region i Småland. Vi ser fram emot att integrera deras kompetens och resurser i vår verksamhet och tillsammans ser vi ljust på framtiden, säger Christoffer Olbrich Koncernchef på Hjo Installation.

Företagsförmedlingen, via Peter Henningsson och Stefan Persson, var Elbyråns rådgivare i försäljningsprocessen.

Vi tackar för förtroendet från säljarna att få uppdraget som deras rådgivare i samband med att hitta rätt partner för Bolaget att utvecklas vidare med framöver. Det fanns ett stort intresse för Bolaget, men där slutligen Hjo Installations koncept passade säljarna. Vi är övertygade om att Bolagets lokala styrka kommer att bredda möjligheterna för hela Hjo-koncernen, säger Peter Henningsson på Företagsförmedlingen.

Ditt team

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se

Peter Henningsson

Företagsmäklare

073-380 07 65
peter.henningsson@ffkf.se
Call Now Button