Företagsförmedlingen var rådgivare när Däckmäster i Karlstad blev en del av Colmec

Företagsförmedlingen var rådgivare när Däckmäster i Karlstad blev en del av Colmec

Företagsförmedlingen, via David Stenberg, var rådgivare i försäljningsprocessen när Colmec förvärvade Däckmäster i Karlstad. Genom förvärvet stärker Colmec sin verksamhet och närvaro i Sverige.

Däckmäster är Värmlands ledande specialist inom däck, däckservice, fälgar, hjulinställning och tjänster mot både privatpersoner och företagskunder. Bolaget har sju anställda medarbetare och omsätter kring 20 Mkr.

–Vi ser fram emot att bli en del av Colmec’s spännande framtid och möjligheten att ytterligare utveckla vårt erbjudande mot våra kunder,’’ säger Mikael Gustavsson, Försäljning- och inköpsansvarig på Däckmäster.

Colmec är den ledande distributören av lastbils- och bussdäck i Skandinavien och Polen och och erbjuder egna varumärken såsom Boss och Colmec EcoTire.. De är innovativa och har en hållbar vision kring däck och däcktjänster och utvecklas ständigt för att hitta nya lösningar som värnar både kunder och miljön. Colmec omsätter ca 944 Mkr och har ca 380 medarbetare.

-Vi är glada över att välkomna Däckmäster som en del av Colmec. Vi delar en gemensam värdegrund och vision för affärsverksamhetens utveckling. Detta förvärv kompletterar vår geografiska position i västra Sverige och bidrar med ledande lokal expertis. Tillsammans kommer vi att fortsätta att utveckla vår lokala verksamhet genom att erbjuda omfattande utbud av högkvalitativa produkter och tjänster till våra kunder. Detta förvärv går i linje med vår strategi att växa vår geografiska position i Sverige genom förvärv av lokala däckspecialister som drivs av skickliga entreprenörer som vill vara en del av Colmec’s framtida resa”, säger Patrick Sjölin, VD Colmec Group.

Företagsförmedlingen, genom David Stenberg, var Däckmästers rådgivare i försäljningsprocessen.

– Det har varit en väldigt rolig process där vi tidigt kände att parterna hade en bra match. Colmec som är på en spännande förvärvsresa får nu ytterligare ett väldigt fint bolag till gruppen och där parterna gemensamt kan hjälpas åt att växa vidare, säger David Stenberg, Företagsförmedlingen.

Ditt team

David Stenberg

Företagsmäklare

073-544 49 01
david.stenberg@ffkf.se
Call Now Button