Företagsförmedlingen var säljarens rådgivare när Comfort förvärvade Piscator Ventilation

Företagsförmedlingen var säljarens rådgivare när Comfort förvärvade Piscator Ventilation

Från och med 23 januari är Piscator Ventilation AB en del av Comfort. Med köpet av ventilationsbolaget växer Comfort markant i Örebroregionen, breddar affären och stärker sin position på marknaden som en av de största installationskedjorna i Sverige.  

Piscator Ventilation AB startades 2003 av bröderna Ove och Jörgen Piscator. Bolaget har 11 anställda och omsatte drygt 45 miljoner under 2022.

Piscator Ventilation AB erbjuder högkvalitativa och kostnadseffektiva ventilations-entreprenader med luftbehandlingsinstallationer i bland annat bostäder, offentliga lokaler som exempelvis butiker och skolor, i industrilokaler, kontor och lagerfastigheter med mera.

Bolaget vänder sig främst till entreprenörer, fastighetsägare, kommuner och landsting. Den primära marknaden är Örebro med omnejd. Bolaget följer dock gärna sina kunder och har genom åren utfört arbeten på många andra orter runt om i Sverige.

-Det är stor efterfrågan på lönsamma installationsbolag på transaktionsmarknaden just nu, så intresset för Piscator Ventilation var såklart högt. Det viktigaste för säljarna var att hitta rätt köpare till bolaget utifrån verksamhetens bästa och det är jag övertygad om att vi har gjort i Comfort, säger Richard Skarin Företagsmäklare på Företagsförmedlingen. 

-Det här känns bra! Vi har skarp teknisk och ekonomisk kompetens inom installation av ventilation, vilket jag är övertygad om kommer att berika Comfort. Jag ser också en möjlighet för vårt bolag och våra anställda att utvecklas i en redan framgångsrik kedja med starkt varumärke, centrala inköp och professionella bolag som kompletterar varandra, säger VD Jörgen Piscator, Piscator Ventilation AB.

-Piscator Ventilation AB är ett mycket spännande tillskott på vår resa mot att bli multidisciplinära. Med dem adderat tillsammans med övriga Comfortbolag har vi nu ett mycket starkt erbjudande inom ventilation, vs och el i Örebro län och hela Närke, säger Göran Swedérus, VD Comfort-kedjan.

Företagsnamn: Piscator Ventilation AB

Huvudägare: Jörgen Piscator, Ove Piscator

Antal anställda: 11 anställda

Omsättning: Ca 45 miljoner

Huvudsakligt upptagningsområde: Örebro med omnejd

Huvudsaklig kundkategori: Entreprenad, service, konsument

Medlem i Comfort fr o m: 23 januari 2023

Comfort är en av Sveriges ledande multidisciplinära installationskedjor inom VVS och el med en stark lokal förankring med 135 etableringar i landet och 60 butiker.

Kedjan anlitas kontinuerligt av byggföretag, fastighetsägare, industrier, offentlig sektor och privatpersoner med uppdrag alltifrån totalentreprenad för ny- eller ombyggnationer till service, fordonsladdning, energioptimering och teknisk förvaltning.

Den samlade erfarenhet och det faktum att de finns över hela landet gör dem till en pålitlig lokal partner, som kan installera allt de säljer. Kedjan består av 2 500 medarbetare med en total omsättning på 4,5 miljarder kronor.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Stefan Persson

Företagsmäklare

0768-67 68 60
stefan.persson@ffkf.se
Call Now Button