Bransch:

Tillverkning/Industri

Region:

Stockholm

Omsättning:

 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Zeunerts Bryggeri

Unikt tillfälle att förvärva ett anrikt bryggeri som grundades 1857 i Sollefteå. Zeunerts Bryggeri är ett hantverksbryggeri som ligger centralt i Sollefteå och som ägs av Kopparbergs Bryggeri.

Verksamhet

Zeunerts i Norrland AB bedriver ett hantverksbryggeri centralt belägen i Sollefteå. Här bryggs öl i öppna jäskar, ett mycket kvalitativt hantverk. Då ägaren, Kopparbergs Bryggeri, idag har investerat nog kapacitet i sina övriga bryggerier, behöver Kopparbergs inte bryggeri- och tappkapaciteten på Zeunerts Bryggeri och har därför fattat ett beslut att sälja. Kopparberg har sedan förvärvet 2002 vuxit med framförallt Kopparberg Cider till ett internationellt stort varumärke. På grund av en mycket positiv utveckling på exportmarknaden för Kopparbergs cider så får Kopparbergs fina ölmärken inte den fokus de förtjänar. För en ny ägare finns stor potential i Zeunerts fina varumärke. Bryggeriet står fortfarande på samma plats där det byggdes för över 130 år sedan.Kopparbergs vill att Zeunerts ska fortsätta som ett fungerande bryggeri och värnar om personalen.

Fastighet

Fastigheten är belägen centralt i Sollefteå och den totala tomtytan är 16 000 m2 varav merparten inte används för Bryggeriverksamheten, varför det finns stor utvecklingspotential på tomten.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Välkänt varumärke med gamla anor
  • Lågt kapacitetsutnyttjande vilket ger utrymmer för expansion
  • Kunnig och erfaren personal

Ditt team