Bransch:

Handel

Region:

Norr

Omsättning:

35 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Välrenommerad verksamhet inom försäljning av entreprenadmaskiner

Bolaget bedriver försäljning av nya och begagnade entreprenadmaskiner som tex gräv- och lastmaskiner samt redskap och tillbehör till dessa. En stor del av verksamheten innefattar även import av maskiner som renoveras och sedan säljs.

Verksamhet

Försäljningen utgörs till ca 70 % av grävmaskiner och till ca 30 % av lastmaskiner. Förhållandet i försäljningen mellan nya och begagnade maskiner varierar över tiden. Bolaget kan även erbjuda service och reparationer av de maskiner de säljer och har en fullt utrustad servicebuss samt en lastbil för transport av maskiner. Verksamheten är belägen i en större stad efter Norrlandskusten. Bolaget samarbetar med välkända och etablerade leverantörer och har under de verksamma åren byggt upp långsiktiga relationer med sina leverantörer. Det finns stora möjligheter för en ny ägare att fortsätta utveckla Bolaget genom att intensifiera det arbete som nuvarande ägare har påbörjat.

Ekonomisk utveckling

Bolaget har under sina verksamma år haft en stabil omsättningstillväxt och en mycket god lönsamhet. Bolagets omsättning uppgick preliminärt till ca 35 per 2017 med ett rörelseresultat på ca 3 Mkr.

Marknad och kunder

Bolagets geografiska marknad omfattar hela norra Sverige, från Sundsvall och Östersundsområdet och uppåt. Bolagets kunder består till största delen av privata kunder samt småföretagare.

Fastighet

Verksamheten bedrivs från en egenägd, strategiskt belägen fastighet. Fastigheten kommer att ingå som en del av försäljningen. Vidare ingår även ytterligare en fastighet bestående av en småhusenhet med en bostadsbyggnad på 1 ½ plan vilken idag ägs privat av ägarna.

Nyckeltal (mkr) 2017 2016 2015
Omsättning 35,0 32,3 27,5
Rörelseresultat 3,0 3,0 1,9
Balansomslutning - 18,8 14,3
Eget kapital - 6,2 4,7
Soliditet - 48 % 46 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget har ett mycket gott rykte bland sina kunder och verksamheten är väl inarbetad på marknaden.
  • Potentialen är fortsatt mycket stor för rätt ägare.
  • Kompetenta och självgående medarbetare som har stor kunskap om verksamheten och de maskiner som Bolaget säljer.

Ditt team