Bransch:

Handel

Region:

Stockholm

Omsättning:

>100 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Välrenommerad bilförsäljare med ett starkt varumärke och ett fantastiskt läge

Företagsförmedling har uppdraget att förmedla en välrenommerad bilförsäljare med ett starkt varumärke i ett expansivt område i norra Stor Stockholm. Nöjda kunder står i centrum för Bolaget, vilket genererar fler och framförallt återkommande kunder. Bolagets omsättning har stadigt ökats det senaste åren med ett stabilt rörelseresultat.

Verksamhet

I slutet av år 2014 blev Bolaget återförsäljare till ett starkt varumärke som är ett spännande och framåtskridande märke som snabbt ökar i marknadsandelar i både Sverige och Europa. Genom Bolagets hemsida finns möjligheten att se vilka fordon Bolaget har till försäljning. Kunderna kan även bygga sin egen nybil genom att välja en av de många modellerna som erbjuds och därtill välja egna tillval. Bolaget har precis öppnat upp för online försäljning av privatleasing av bilar på den nya och utvecklade hemsidan. Det finns flera utvecklingsområden inom verksamheten genom att tex öka bearbetningen inom företagsförsäljning, öka användningen av marknadsföring i sociala medier, öka aktiviteter i kundklubben, hyrbilsverksamhet och verkstad med mera. Bolaget har ett gott rykte på marknaden och får kontinuerligt nya kunder.

Affärsidé, mål och strategi

Bolagets affärsidé är försäljning av nybil och begagnat. Personalen finns vid kundernas sida före, under och efter köp. Bolagets mål är att deras kunder ska ha körglädje genom livet. En bra affär med Bolaget är när samtliga parter inblandade är nöjda. Bolagets strategi är att ständigt optimera och effektivisera sina metoder och arbetssätt med syfte att skapa goda kundupplevelser. Det uppnås genom lagarbete och lyhördhet från olika kompetenser.

Ekonomisk utveckling

Den ekonomiska utvecklingen har varit stark i såväl omsättning som stabil lönsamhet. Det något lägre resultatet under 2016 är hänförlig till fokus på att stärka organisationen beroende på den kraftiga tillväxten. Trots detta hade Bolaget en stark lönsamhet vilket visar på flexibiliteten med Bolagets affärsmodell. 2018 visar fortsatt god tillväxt med ökad omsättning och resultat.

Nyckeltal (mkr) Dec-2018 Dec-2017 Dec-2016
Omsättning 135,0 114,0 105,0
Rörelseresultat 1,5 1,2 1,0
Balansomslutning - 13,9 10,1
Soliditet - 19 % 20 %
Soliditet
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget har ett starkt varumärke
  • Bolagets bilhall är mycket representativ och modern
  • Bolagets marknadsföring genom sociala medier uppskattas av kunderna

Ditt team