Bransch:

Hotell/Restaurang/Turism

Region:

Mitt

Omsättning:

 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Vackert belägen och unik hotell- och konferensanläggning

Företagsförmedlingen har uppdraget att hitta nya ägare till en hotell- och konferensanläggning med stor utvecklingspotential. Anläggningen har 45 hotellrum, sju konferensrum samt nio grupprum. Gästerna består av stora och stabila kunder i form av företag, kommuner och myndigheter.

Verksamhet

Hotellet har 45 hotellrum, varav 25 dubbelrum och 20 enkelrum, totalt 82 bäddar. Alla rum är rymliga med säng, dusch, WC, TV, telefon, skrivbord, vattenkokare med kaffe och te, internet, fåtölj eller soffa. Gästerna har fri tillgång till relaxavdelning med minigym, herr och dambastu, bordtennis, dart med mera. Vidare finns en matsal med plats för 130 personer och sommartid finns det möjlighet att använda utomhusterrassen. Hela anläggningen är handikappanpassad och ligger i direkt anslutning till en stor parkering. Anläggningen har sju konferensrum och nio grupprum där Bolaget erbjuder en variation av konferenspaket och aktiviteter. Anläggningen går även att nyttja för andra ändamål och verksamheter som t.ex. Spa-verksamhet, utbildning eller liknande.

Fastighet

Fastigheten, vari verksamheten bedrivs, ägs av Bolaget och kommer att ingå som en del av försäljningen. Fastigheten har en areal på ca 15 660 m2 och på fastigheten finns uppfört fyra sammanhängande byggnader samt en mindre garagebyggnad som upptar ca 20 % av tomtarealen. Anläggningen är ändamålsenlig och funktionell med hög standard men en total yta på ca 3320 m2 fördelat på hotellrum, konferensrum, restaurang, relaxavdelning, reception med mera.

Ekonomisk utveckling

Under de senaste åren har inte mycket ny marknadsföring gjorts pga. av ålder och hälsoskäl. Man har framförallt hanterat återkommande kunder. Detta har lett till försäljningstapp med minskat resultat de senaste åren. Idag utnyttjas ca 30–40 % av kapaciteten, vilket gör att en betydande försäljningsökning kan ske utan några direkta extra investeringar.

Varför är detta ett bra förvärv?
  • Anläggningen har ett mycket fint och bra läge
  • Det finns utvecklingspotential och möjlighet till en variation av användningsområden i nuvarande fastighet.
  • Inarbetat varumärke med gott renommé på marknaden.

Ditt team