Bransch:

Tjänster/Service

Region:

Syd

Omsättning:

21 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Tommys Kranbilar i Helsingborg

Företagsförmedlingen har nöjet att förmedla Tommys Kranbilar i Helsingborg AB. Bolag har lång erfarenhet och ett upparbetat varumärke med tjänster inom högkvalitativa lyft med kranbilar, mobilkranar, tornkranar och teleskoplastare. I Bolagets maskinpark finns även hjullastare, motviktstruckar samt grävlastare.

Verksamhet

Bolaget erbjuder diverse kranlyft med kranbilar, mobilkranar och tornkranar. Vidare erbjuder Bolaget diverse trucktjänster som tex. lossning, lastning och transport. Bolaget har även en torrsug/grävsug lämplig för all typ av industrisanering. Medarbetarna består i dagsläget åtta anställda chaufförer och två administratörer. Samtliga anställda är kompetenta, lojala och serviceinriktade.

Fordonspark

Bolaget har en bred och modern maskinpark i syfte att kunna erbjuda helhetslösningar inom kranlyft samt kompletterande tjänster. Fordonsparken innefattar totalt nio kranbilar inkl. en ny införskaffad kranbil på 63 tonmeter, tre teleskoptruckar med mera.

Kunder och marknad

Bolagets geografiska marknad består till 80-90 % av Helsingborg med omnejd, inom en radie av 4 till 5 mil. Bolaget har även en mindre del uppdrag i Landskrona och Malmö. Kunderna finns främst inom bygg- och industrisektor samt rederier som lägger till i Helsingborgs hamn. Bolaget har även en del privatpersoner bland sina kunder. Dessa utgörs dock till största delen av engångsuppdrag

Ekonomisk utveckling

Omsättning uppgick till ca 21 mkr per 2019 med ett rörelseresultat på ca 3,1 mkr.

Nyckeltal (mkr) P2019-04 2018-04 2017-04
Omsättning 21,0 23,4 21,2
EBIT 3,1 5,4 3,3
Balansomslutning 14,5 19,5 28,0
Soliditet 73 % 59 % 85 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Bolaget har en bred och modern fordons- och maskinpark som medför att Bolaget kan erbjuda helhetslösningar inom kranlyft och transport. Bolaget har bland annat de största kranarna som finns på marknaden.
  • Bolaget har en lång erfarenhet i branschen och har under sina verksamma år byggt upp stabila och långsiktiga relationer med sina kunder.
  • Det finns stora möjligheter till att expandera verksamheten ytterligare genom investeringar i fler mobila kranar och på så sätt erhålla ännu större marknadsandelar.

Ditt team