Bransch:

Hotell/Restaurang/Turism

Region:

Syd

Omsättning:

10 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Hotell- och konferensverksamhet med en egen anläggning i södra Sverige

Hotell- och konferensverksamhet beläget i en vacker miljö omgivet av skog men ändå med närhet till bra kommunikationer. Ett perfekt hotell för konferens, övernattning, kick-off, fest och högtid. Omsättning uppgick till ca 9,8 mkr per 2016/2017 med ett rörelseresultat på ca 1,3 mkr.

Verksamhet

I anrik miljö med hög komfort finns 70 bäddar samt flertalet konferensrum med plats för 2-200 personer. Hotellets anor från tidigt 1900-tal skapar en unik känsla. Flertalet av rummen är nyrenoverade i klassisk stil. Hotellet är klassat som 3*** hotell av VISITA. Bolaget strävar efter att ha en personlig kontakt med alla gäster och är även noga med att vara omhändertagande. Förutom boende erbjuder hotellet uppskattade weekendpaket med varierande innehåll där övernattning, middag och frukostbuffé alltid ingår. För konferenser har hotellet stilfulla konferenslokaler med alla moderna bekvämligheter som kan tänkas behövas. I hotell- och konferensverksamheten arbetar idag 6 personer.

Fastighet

Totala anläggningen har en yta på 5 700 m². Lokalerna, vari hotellverksamheten bedrivs, uppgår till ca 4 640 m². En del av byggnaden hyrs ut och ger intäkter på ca 1 mkr/år.

Nyckeltal (mkr) 2017 2016
Omsättning 9,8 9,9
Rörelseresultat 1,3 0,9
Resultat efter fin.netto 1,0 0,7
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Hotellets faciliteter är anpassat för konferensverksamhet för såväl mindre som större konferenser.
  • Kommunen, vari anläggningen är belägen, har ett väl utvecklat och diversifierat näringsliv med såväl mindre som större företag. Kommunen står även starkt i Tillväxtverkets bedömning för känslighet för yttre påverkan och kommunen har en topplacering av 290 kommuner i landet.

Ditt team