Bransch:

Hotell/Restaurang/Turism

Region:

Norra Norrland

Omsättning:

11-15 mkr

Beställ PM

Jag accepterar ffkf.se integritetsvillkor

Skriv ut

Anrikt och lönsamt konditori, café och bageri med mycket bra läge i centrala Boden.

Företagsförmedlingen har uppdraget att förmedla Konditori Opalen i Boden AB som bedriver ett anrikt bageri och konditori i Enter Galleria i hjärtat av Boden. Konditoriet har flertalet stabila och återkommande kunder samt kompetenta och serviceinriktade medarbetare där flertalet har lång erfarenhet i branschen.

Verksamhet

Konditoriet har legat på samma adress sedan 1966 och är därför en naturlig mötesplats med över 200 sittplatser inomhus. Enter Galleria har ca 3 000 besökare/dag och Opalen är navet och den enda aktören i Gallerian som säljer förtäring. Alkoholtillstånd finns för möjlighet att ha kvällsaktiviteter t.ex. After Work och julbord. Bolaget har varit inom samma familj sedan 1980 och är väl inarbetat med stabila företagskunder men även stora och små privata kunder.

Leverantörerna är i första hand lokala aktörer och med vilka Bolaget har långa och nära samarbeten. Bolaget har i dagsläget 12 heltidsanställda medarbetare och ca 10 medarbetare som är timanställda.

Stora utvecklingsmöjligheter finns för den som är driftig, modig och påhittig. Opalen har många ben att stå på och därför finns extremt många områden att vidareveckla.

Marknad

Boden kommunen ligger i den sydöstra delen av Norrbottens län. I kommunen bor ca 28 060 invånare. I Boden tätort bor ca 16 817 invånare. Det sker stora satsningar inom både kommunen och tätorten, bl.a. en stor satsning inom dataspelsindustrin där Boden Business Park erbjuder dataspelsutbildningar som uppvisat stort intresse och där planen är att få människor som vill utbilda sig att stanna på orten. Vidare sker stora satsningar i Norrbotten inom fossilfritt järn där H2Greensteel i Boden satsat 25 miljarder på en ny fabrik för 1 500 anställda och troligen minst det dubbla i kringjobb.

Nyckeltal (mkr) 2020 2019 2018
Omsättning 11,4 15,3 15,2
Rörelseresultat 0,6 1,5 1,2
Balansomslutning 0,4 1,5 1,2
Soliditet 56 % 48 % 45 %
Varför är detta ett bra förvärv?
  • Konditoriet har ett mycket bra läge i Enter Galleri mitt i Boden.
  • Konditoriet är inarbetat och har flertalet stabila och återkommande kunder.
  • Bolagets medarbetare är kompetenta, serviceinriktade och flertalet har lång erfarenhet i branschen.

Ditt team