Etablerat och starkt växande företag med god lönsamhet inom solenergisektorn

Etablerat och starkt växande företag med god lönsamhet inom solenergisektorn

Region: Stockholm

Omsättning: 40-80 mkr

Företagsförmedlingen har fått uppdraget att hitta nya ägare till ett stabilt, kraftigt växande och lönsamt företag inom solenergilösningar, specialiserad på design, installation och drift av solceller, solpaneler och omfattande solenergisystem. Bolaget har en omsättning på ca 46 Mkr med en EBIT-marginal på ca 8 % och bedöms omsätta ca 80 Mkr under 2024 med en god marginal. Bolagets marknad är under expansion och efterfrågan på Bolagets tjänster är god.

Beställ PM

OBS! Intressent är inte garanterad att få PM. Eftersom antalet intressenter kommer vara stort måste vi begränsa antalet som får tillgång till PM och träffar ägarna. Innan ni får PM kommer vi att begära in ytterligare information från er. Ägare kommer sedan godkänna vilka vi får skicka PM till.

Om verksamheten

Bolaget erbjuder ett brett spektrum av tjänster inklusive laddstolpar och system för elförbrukningseffektivisering. Bolaget är känd för sin anpassningsförmåga, hög kvalitet och utmärkt kundservice.

Erbjudandet är väl anpassat till sin målgrupp och efterfrågan på Bolagets tjänster ökar kontinuerligt. Bolaget betjänar en mångsidig kundbas och kunder finns inom både B2C och B2B.

Bolaget har ett dedikerat team som säkerställer en sömlös process från planering till genomförande samtidigt som de värnar om hållbarhetsaspekter och strävar efter att vara en föregångare inom hållbar energiutveckling.

Varför är detta ett bra förvärv?

  • Lång erfarenhet och kvalitetsgaranti: Bolagets långa erfarenhet och väl inarbetade rutiner levererar produkter av högsta kvalitet, ackompanjerade av generösa garantier som säkerställer kundens investering.
  • Starka finansiella partnerskap för gröna investeringar: Bolaget förenklar processen att investera i grön energi genom etablerade samarbeten med banker och finansinstitut vilket möjliggör attraktiva gröna lån och bidrag för kundens solcellsanläggning.
  • Anpassade högkvalitativa solenergilösningar: Bolaget expertis ligger i att skräddarsy solenergilösningar med de senaste teknologierna anpassade efter just kundens behov och önskemål för maximal effektivitet och hållbarhet.
  • Erbjuder unika hybridpaneler till värmepumpslösningar i sin marknad: Står ut från mängden med sina unika hybridpaneler till värmepumpslösningar – en banbrytande kombination som endast Bolaget erbjuder i sin lokala marknad.
  • Fullständigt ansvar och säkerhet vid installation: Kunden överlämnar ansvaret till Bolaget vid installationen. Bolaget agerar som byggherre och täcker kostnaden för en fristående besiktning av kundens anläggning vilket garanterar ett tryggt och bekymmersfritt projekt.
  • Pålitlig lönsam tillväxt med omfattande offertstock: Bolagets omfattande löpande offertstock och metodiska bearbetning har borgat för att PPS nått sina mål vilket säkerställer en pålitlig och framgångsrik framtid för kunderna och Bolaget.
företagsförmedlningen

Ekonomi

**
Nyckeltal (mkr)

Omsättning

Rörelseresultat

EBIT %


Prog. 2025-12

102,0

6,8

8,0%


Prog.2024-12

85,0

8,2

8,0%


Prel. 2023-12

45,0

3,8

8,4%


2022-12

23,3

1,0

4,5%


2021-12

3,5

0,2

5,5%

**Samtliga siffror är avrundade av anonymitetsskäl.

företagsförmedlningen

Ditt team

David Hedlund

Företagsmäklare

070-934 92 99
david.hedlund@ffkf.se

Carl Erik Sars

Företagsmäklare

070-743 22 13
carlerik.sars@ffkf.se
Call Now Button