Ekesiöö bygghandel expanderar geografiskt via förvärv

Ekesiöö bygghandel expanderar geografiskt via förvärv

Bransch:

AB Karl Ekesiöö, Stockholms ledande byggvaruhandel, har den 30 april 2018 förvärvat XL Bygg Bengtås Trä- & Byggmateriel AB i Gnesta.

Köpare och säljare ser stora synergimöjligheter mellan Ekesiöö och Bengtås Trä- & Byggmaterial där bolagen gemensamt kommer att kunna erbjuda en mycket slagkraftig närvaro för kunder i Storstockholm och Södermanland.

Bengtås Trä- & Byggmaterial AB:s ägare kommenterar affären:
”Det är en mycket trevlig lösning att få jobba tillsammans med Ekesiöö. Dessutom kommer vi som bolag finnas kvar på vår geografiska marknad som förut. Vi och Ekesiöö är i grunden aktiva på samma marknad, men med hjälp av Ekesiöö kommer vi bland annat att kunna erbjuda våra tjänster till fler proffsköpare i landet. För oss ägare är detta den bästa lösningen och vi har haft bra stöd i säljprocessen av Swedbank Företagsförmedling. Teamet på Företagsförmedlingen har skött det mesta och vi har kunnat fokusera på våra affärer.”

Den nya ägaren Ekesiöö är nöjd med förvärvet:
”Bengtås Trä- & Byggmaterial är ett mycket fint och välskött bolag med fin historik, bra personal och goda utvecklingsmöjligheter. För oss på Ekesiöö är detta ett mycket passande förvärv och vi ser fram emot att bolagen kan dra nytta av varandras nätverk och kunnande. Vi är glada över att ha kommit i kontakt med Swedbank Företagsförmedling i denna affär. Processen har löpt på bra och varit välstrukturerad.”

”Det är alltid roligt att få förtroende att leda en process med ett så fint och välskött bolag som Bengtås Trä- & Byggmaterial. Både köpare och säljare har agerat professionellt och då blir det ofta en lyckad affär där alla parter är nöjda” kommenterar Carl Erik Sars som tillsammans med David Hedlund och Michael Blomqvist utgjorde transaktionsteamet på Företagsförmedlingen.

Köpare och säljare vid tillträdet

Ditt team

David Hedlund

Företagsmäklare

070-934 92 99
david.hedlund@ffkf.se

Carl Erik Sars

Företagsmäklare

070-743 22 13
carlerik.sars@ffkf.se
Call Now Button