Cromocol växer inom materialprovning och kvalitetskontroll genom förvärv av Paper Test Equipment Sweden AB

Cromocol växer inom materialprovning och kvalitetskontroll genom förvärv av Paper Test Equipment Sweden AB

Cromocol har skrivit avtal om att förvärva 100% av aktierna i Paper Test Equipment Sweden AB, Sveriges ledande aktör inom testutrustning för papper, massa & förpackning. Företaget är beläget i Norrköping och har sedan starten 1995 levererat världsledande testutrustning och en hög servicenivå mot nordiska papper-, massa- & förpacknings-företag. Bland kunderna finns de flesta ledande bolagen inom området.

– Genom förvärv av PTE får vi ett helt nytt område inom papper, massa & förpackning. Ett spännande område där vi ser stora möjligheter att fortsätta utveckla affären med våra kunders hållbarhetstänk.

Förvärvet av PTE är en del av vår större vision att bygga en ledande industrigrupp inom materialprovning och kvalitetskontroll. Marknaden för testutrustning är fragmenterad och det finns goda möjligheter att ta ett större ansvar för kundernas kvalitet, både vad gäller själva utrustningen, och genom att addera ytterligare kunskap. Vi skannar därför kontinuerligt marknaden efter företag som kan fördjupa eller komplettera Cromocols erbjudande, säger Andreas Hagberg, VD för Cromocol Scandinavia AB.

– Med Cromocol som ny långsiktig ägare får vi de muskler som krävs för att ta vara på de internationella möjligheter som finns och vi kan utveckla vår verksamhet för att svara upp mot kundernas växande efterfrågan. Målet är att växa kraftigt under de kommande åren, säger Magnus Enström, VD för PTE AB.

Företagsförmedlingen, representerade av Richard Skarin och Tom Skarin, var säljarens rådgivare i affären.

-Att trots egen lång erfarenhet av affärer komma till insikt med värdet av att anlita Företagsförmedlingen i försäljningsprocessen har för mig blivit uppenbar. Även dialogen och vägledningen i en relativt komplex process är väldigt uppskattad”, säger Magnus Enström säljaren av PTE.

Ditt team

Richard Skarin

Företagsmäklare

0768-82 05 55
richard.skarin@ffkf.se

Tom Skarin

Företagsmäklare

070-555 48 24
tom.skarin@ffkf.se
Call Now Button