Carlenskogs Bygg Center AB har överlåtit Vimmerbyhus till ny ägare

Carlenskogs Bygg Center AB har överlåtit Vimmerbyhus till ny ägare

Vimmerbyhus har 43 anställda och en omsättning på 72 miljoner 2018. Bolaget tillverkar och levererar monteringsfärdiga materialsatser till hus samt är en av landets 10 största tillverkare av takstolar, genom Carlenskogs Takstolar.  De nya ägarna är Linus Blom, Albin Aronsson och Joakim Ivarsson. Samtliga har ett förflutet i bolaget sedan flera år, och ser fram emot att driva och utveckla Vimmerbyhus vidare.

”Vi är glada för möjligheten att ta över verksamheten av Ove. Han har visat ett starkt förtroende för oss och det känns skönt att han tror på denna konstellationen. Marknaden för Vimmerbyhus produkter och utbud ser god ut vilket medför att framtiden är ljus för bolaget. Vi tror starkt på produkten. Viljan att fortsätta driva och förädla bolaget samt skapa nya strategier ska leda oss i utvecklingen framåt.” säger Joakim Ivarsson vd AB Vimmerbyhus

”Min önskan har varit att bolaget ska ha en lokal förankring och att namnet Vimmerbyhus ska finnas kvar. Att vi nu lyckats genomföra detta känns väldigt bra. Verksamheten blir kvar på orten och Vimmerbyhus kommer utvecklas positivt” säger Ove Carlenskog

Antalet anställda berörs inte av affären.

Affären förmedlades av Peter Henningsson, Företagsförmedlingen. Peter Henningsson har sedan tidigare haft löpande kontakt med köparen Joakim Ivarsson från det att Joakim tog över som VD i Vimmerbyhus. Peter väckte Joakims intresse för att förvärva Vimmerbyhus och de har under resans gång arbetat mycket med transaktionsupplägg, finansierings- och avtalsfrågor.

För 1,5 år sedan medverkade Företagsförmedlingen. även till försäljningen av systerföretaget, Carlenskogs Byggvaruhus AB.

Ditt team

Peter Henningsson

Företagsmäklare

073-380 07 65
peter.henningsson@ffkf.se
Call Now Button