Björn och Robin Isoleringsaktiebolag har förvärvats av Hjo Installation Invest AB

Björn och Robin Isoleringsaktiebolag har förvärvats av Hjo Installation Invest AB

Hjo Installation har förvärvat BRIAB verksamma inom teknisk isolering såsom isolering av rör och ventilationskanaler. Bolagets geografiska marknad omfattar främst västra Sverige men Bolaget har även en del distansuppdrag i t.ex. Stockholm och Helsingborg.

BRIAB har hög kompetens inom teknisk isolering och arbetar bara B2B med kunder inom främst inom VVS-branschen, byggbranschen, industriföretag samt kommuner och landsting.

Bolaget har ca 20 anställda medarbetare fördelat på montörer och projektledare. Bolaget har haft en kontinuerlig tillväxt och omsätter idag ca 30 Mkr.

Hjo Installation består i dagsläget av tjugo installationsföretag med en gemensam omsättning på 945 Mkr och en EBIT på ca 11 %.

Koncernen har 510 medarbetare och är verksam inom nedanstående områden:

  • El
  • Ventilation
  • VS
  • Energioptimering
  • Automation
  • Kyla
  • Styr & regler

Strategin är att skapa en större installationskoncern genom att utveckla befintliga företag och växa genom en offensiv förvärvsagenda. Hjo Installation Invest AB mål är att genom förvärv och organisk tillväxt skapa en stark grupp av installationsföretag, med geografisk närhet till varandra, där de lokala ledarna får stort inflytande för både sin egen region och helheten i koncernen.

Företagsförmedlingen, genom Andreas Arnewid och Jonas Hultgren, var delaktiga som säljarens rådgivare i processen.

Björn Lindberg, Christoffer Olbrich och Robin Eriksson.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button