Bileliten i Göteborg AB har förvärvats av Asccom

Bileliten i Göteborg AB har förvärvats av Asccom

Bransch:

Bileliten i Göteborg AB har förvärvats av Asian Scandinavian Center of Commerce ASCCOM Sweden AB per 2019-04-01.  Bileliten i Göteborg AB bedriver en lönsam verksamhet inom försäljning av nyare, begagnade bilar.  Köparen ASCCOM är ett entreprenörsdrivet företag med Ali Jamshid Far och Nick Rafiey som huvudmän/ägare.

Bileliten i Göteborg AB bedrivs i ändamålsenlig och modern försäljningsanläggning av personbilar med en kvalitetsstandard utöver det genomsnittliga och kundfokuserad personal. Bolaget arbetar regelmässigt med ständiga förbättringar i processen för att ha högsta standard och god lönsamhet.

Bolaget säljer över 700 bilar om året och hade 2018 en omsättning på ca 145 mkr och ett resultat på ca 7,2 mkr, vilket var en ökning för sjunde året i rad.

Bileliten i Göteborg AB ligger på Motorbranschens tio i topplistan för personbilsförsäljare. De företag som kvalat in på listan har haft goda resultat fyra år i rad samt visat på stabilitet och långsiktighet i affären. De har också koll på ekonomin och ges de bästa möjligheter att växa långsiktigt.

– Efter att i tio år byggt upp och drivit verksamheten till där vi är idag kändes det viktigt att finna hjälp i att hitta en köpare som vi känner tillit till i att kunna fortsätta utveckla bolaget och ta tillvara på dess utvecklingspotential,  säger säljaren Yassin Largo.  

– Vi har en tid sökt ett bolag där vi med vår kompetens och drivkraft inom digitalisering och nya processer kan bidra till fortsatt utveckling av ett redan stabilt företag och har nu funnit det vi sökt. En komponent som extra trevlig är att vi funnit varandra på ett bra sätt i övergång med säljaren, säger köparna Ali Jamshid och Nick Rafiey.

Advokatfirma Delphi med Christoffer Mangelius skötte transaktionstillträdet.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button