Applied Warehouses AB har förvärvat Nova Panelsystem AB

Applied Warehouses AB har förvärvat Nova Panelsystem AB

Nova Panelsystem AB, verksamma inom hallbyggnation, har per den 1 oktober 2021 förvärvats av Applied Warehouses AB, vilka erbjuder utveckling och tillverkning av stålbyggnader och specialkomponenter i stål och aluminium.

Nova Panelsystem AB bygger med isolerade vägg- och takpaneler olika typer av byggnader som t.ex. industribyggnader, hallbyggnader, lager, båthallar, ridhus, sporthallar samt kylrum och frysrum/fryshus. Totalt har Bolaget levererat över 300 hallar under sina verksamma år. Bolaget verkar nationellt i hela Sverige och arbetar med flertalet stora byggföretag.

Nova Panelsystem AB omsätter ca 87 mkr med ett rörelseresultat på ca 4,3 mkr och 16 anställda medarbetare varav ca 10 montörer. Verksamheten bedrivs av Claes Nordin som tidigare haft en bakgrund inom inköp på Volvo och Lear Corporation.

-Vi har under hela processen känt att Nova Panelsystem och Applied Warehouse AB varit en bra match och tillsammans kommer vi kunna erbjuda starka tjänster, bättre inköp och skapa synergier som gagnar såväl slutkund som oss, säger Claes.

Applied Warehouses AB är en del av Applied Value Group, ett lean managementkonsult- och investeringsbolag som grundades 1997 av Bruce Grant och Jan Stenbeck. Koncernen utvecklar, förädlar och säljer ca 10 000 ton stål per år i syfte att tillgodose behoven inom olika branscher.

Koncernchef och ansvarig för transaktionen är Marcus Nyman. Han har med sina 26 års erfarenhet i branschen stor kompetens inom området.

-Med Claes Nordins erfarenheter och kontaktnät kommer organisationen växa ännu starkare och öka sin konkurrenskraft på marknaden, säger Marcus Nyman.

Rådgivare i affären för Nova Panelsystem AB var Jonas Hultgren och Andreas Arnewid, Företagsförmedlingen.

-Ett stort tack till Delphi, som har alltid sliter och jobbar målmedvetet för att sy ihop affären. Vi känner stort trygghet då de alltid levererar och då våra uppdragstagare alltid är nöjda med deras insats. Vi är även tacksamma att de ger allt för att tidsplaner ska hålla, säger Jonas Hultgren.

Fr.v. Johan Lindqvist, Claes Nordin, Jessica Nordin, Marcus Nyman, Jonas Hultgren och Måns Persson/Delphi.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button