Anrika Ferm & Persson AB har förvärvats av TopRight Nordic

Anrika Ferm & Persson AB har förvärvats av TopRight Nordic

Den andra september 2019 tillträde TopRight Nordic som ny ägare av det välkända glasföretaget Ferm & Persson AB. Skälet till att TopRight gör detta förvärv är att det stärker närvaron hos nyckelkunder och möjliggör en framflyttning av TopRights position på marknaden.

Ferm & Person AB är ett anrikt glasmästeri beläget i centrala Göteborg. Bolaget har varit verksamt sedan 1894 och erbjuder ett brett utbud av glasningstjänster främst inom glas- och metallentreprenader med Västsverige med Göteborgs-regionen som geografiskt huvudområde. Bolaget är mycket välkänt inom sin bransch och har många välkända kundrelationer som exempelvis Polestar, Vasakronan, Wallenstam, RO-Gruppen och PEAB för att nämna några.

TopRight Nordic AB (publ) arbetar med modern glas- och ljusteknologi och visionen är att vara den som leder företag och samhälle mot en smartare och ljusare värld. Bolagets affärsidé är att erbjuda företag och samhälle smarta – interaktiva, flexibla, och energisnåla, glas – och ljuslösningar för ökad trygghet, uppmärksamhet och upplevelse.

-Vi ser att glasbranschen står inför stora förändringar. Kunderna efterfrågar nya lösningar och funktioner integrerat i glaset. Genom att samgåendet tar vi den till ytterligare en nivå, där glas, ljus och ny teknik samspelar och skapar nya lösningar, säger säljaren Daniel Nestenborg.

-Kombinationen mellan oss och Ferm & Persson ger oss helt nya möjligheter. Vi stärker vår leveransförmåga samt ger oss möjligheter att nu också leverera helhetslösningar inom ljus och glas med upplevelsebaserade lösningar, vilket blir unikt, säger Fredrik Skarke, ordförande för TopRight.

Andreas Arnewid

andreas.arnewid@ffkf.se

073-448 61 03

 

Rådgivare i affären för Ferm & Persson AB var Andreas Arnewid och Jonas Hultgren, Företagsförmedlingen. Alla parter är eniga om att Företagsförmedlingens arbete med att hitta flertalet intressenter har varit helt avgörande för affären. Den slutliga köparen, TopRight Nordic, var ett annorlunda initiativ och något som kändes helt rätt för båda parter.

Alla inblandade parter tycker att det varit en bra och effektiv försäljningsprocess med ett tydligt fokus från Företagsförmedlingen som lyckades överträffa högt ställda förväntningar.

Ditt team

Andreas Leben Arnewid

Företagsmäklare

073-448 61 03
andreas.arnewid@ffkf.se

Jonas Hultgren

Företagsmäklare

073-941 47 60
jonas.hultgren@ffkf.se
Call Now Button